Blaydes prognozirao Miočić vs. Cormier, a prije borbe za titulu jedino bi prihvatio ‘reprizu’ velikog zagrebačkog okršaja

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.06.2018 13:13h Autor:

Curtis Blaydes

UFC-ova teška kategorija dobila je prošlog vikenda još jednog ozbiljnog izazivača. Iako možemo slobodno reći da je 27-godišnji Curtis Blaydes odavno pokazao kvalitete za sami vrh ‘kraljevske’ kategorije, pobjeda protiv Alistaira Overeema je ta koja ga je lansirala u najuže kombinacije za napad na pojas.

‘Razor’ je, podsjetimo, na UFC 225 priredbi stigao do najveće pobjede u karijeri tako što je u trećoj rundi laktovima uništio i zaustavio ponajboljeg teškaša u povijesti. Blaydesu je to bila deseta pobjeda u karijeri, odnosno šesti uzastopni nastup bez poraza.

Upitan vjeruje li da je to dovoljno za izazivačku poziciju, bez obzira na to kako se razvije okršaj Stipe Miočića i Daniela Cormiera, Blaydes je jasno odgovorio:

“Vjerujem da bih trebao biti idući za pobjednika te borbe, no to mi još nitko nije obećao. Svejedno mi je tko će pobijediti, samo se nadam da će biti čista pobjeda bez kontroverzi kako bi izbjegli instantni revanš”, izjavio je Blaydes u razgovoru s Arielom Helwanijem.

“Stipe bi bio moj favorit u toj borbi”, nastavio je Curtis, “Veliku bi ulogu tu odigrala njegova dužina, kickboxing… on ima dobar ‘high kick’, a vidjeli smo da je ‘DC’ bio podložan istima. Smatram da je ‘DC’ bolji hrvač, ali Stipin boks bi trebao biti odgovor na to. Mislim da će pobjeda pripasti Stipi”, prognozirao je Amerikanac. 

Jedini poraz u karijeri Blaydes je ubilježio u travnju 2016. kada ga je u Zagrebu, nakon intervencije doktora (zatvoreno oko), svladao Francis Ngannou. Upitan je li otvoren za neki drugi dvoboj ako UFC od njega to zatraži, ‘Razor’ je bez razmišljanja ispalio:

“Otvoren sam za to samo ako je u pitanju Ngannou. To ne bi bilo zbog novca, već jednostavno želim to ponoviti. Ne bježim od ishoda, on je pošteno pobijedio, ali htio bih imati punih 15 minuta s njim”, poručio je Blaydes.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI