Blaydes razmišlja o Bellatoru: Daju više love da se boriš protiv slabije konkurencije

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.02.2018 21:23h Autor:

Curtis Blaydes

Ako do sada nisu znali tko je Curtis Blaydes, MMA fanovi nakon UFC 221 eventa su to sigurno spoznali. A također je svoju potencijalnu vrijednost spoznao i UFC-ov teškaš, koji je spreman krenuti u borbu za bolji ugovor.

26-godišnji Curtis Blaydes (9-1, 4-1 UFC) dobio je u Perthu veliku priliku, a iskoristio ju je tako da je prvo prezentirao kakve udarce može podnijeti njegova brada, a nakon toga i koliko dobro može hrvati i time do kraja borbe u potpunosti neutralizirati Marka Hunta. Došao je do svoje najvrjednije pobjede do sada i vjeruje kako sada ima dobru situaciju za pregovore oko novog ugovora. Naime, prema trenutnom mu je ostao još samo jedan nastup, koji se nada odraditi što prije.

Blaydes svakako ima namjeru što prije poslušati što to UFC nudi i vjeruje da se mogu dogovoriti oko prave ponude. Ipak, ne odbacuje mogućnosti odlaska u Bellator, koji je honorarima teškaškog Grand Prixa pokazao kako ima kako i čime platiti svoje borce, posebno te u kraljevskoj kategoriji. A Curtisu nije problem priznati kako će mu novac biti glavna točka interesa i morati će biti sretan s tom stavkom prije nego što igdje stavi svoj potpis.

“Ukoliko mi UFC ne dođe s dobrom ponudom prije nego odradim ovu posljednju borbu, poslušati ću što Bellator ima za ponuditi. Koliko vidim, momcima nude debele ugovore, a teškaški tamo nisu niti približno dobri kao što su u UFC-u. Tako da mi se sviđa situacija kakva je kod njih, više novaca za borbe protiv slabije konkurencije. Iskreno, ne zanima me hoće li itko znati moje ime, sve dok ja dobro zarađujem. Jer sigurno ne primam udarce u facu zato što mi se to sviđa. Ima momaka koji su takvi, koji to vole, koji uživaju u takvom adrenalinu, ali ja ne. Udarci u facu me ljute i spreman sam na to samo zbog toga što tako mogu zaraditi. Ja sam ovdje samo zbog novca i nije mi problem to priznati”, rekao je Blaydes, koji je sada u nizu od četiri pobjede.

Prije nego mu je krenuo pobjednički niz, koji bi bio na pet da mu jedna pobjeda nije oduzeta nakon što je pao na marihuanu, Blaydes je debitirao u Zagrebu, gdje je poražen od Francisa Ngannoua. Njihova borba prekinuta je nakon dvije runde jer se Curtisu pojavila velika oteklina ispod oka. Upravo s Ngannouom je povukao paralelu oko svog možebitnog uspona prema vrhu.

“Razumijem zašto se oko Francisa pojavio hype, a oko mene nije. Ja nemam ‘eight-pack’ kao on niti stojim dignute brade i razmjenjujem udarce s protivnicima. Isto tako sam Amerikanac, a takvih ima nekoliko stotina u UFC-u. On je Francuz pa odmah ima prednost kao stranac, ima drugu publiku. I ima velike mišiće, izgleda impresivno, nije teško shvatiti zbog čega je dobio sve to, zanimljiv je tip, zanimljivog stila borbe. Volio bih da zarađujem novac koji on zarađuje, no ne želim gledati drugim ljudima u novčanik. On je svoj novac pošteno zaslužio. Ja ću sada pokazati UFC-u kako sam i ja zaslužio svoj. Tek mi je 26 godina, većina mojih vršnjaka ne zarađuje niti upola koliko ja. Tako da sam zadovoljan… Za sada!”, prokomentirao je Curtis, koji je izrazio želju nastupio na UFC 225 eventu, koji se u lipnju održava u Chicagu.

Na novom rankingu sigurno će se naći visoko u Top 10 i iduća njegova borba trebao bi biti neki pravi ispit vrijednosti, nadamo se protiv nekog drugog teškaša koji pretendira na vrh. Mark Hunt je veliko ime i velika pobjeda, no ipak je u pitanju 43-godišnji veteran koji je daleko od svojih najboljih izdanja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI