Braća Nogueira: Bilo je teško zamijeniti Andersona SIlvu na snimanju The Ultimate Fightera!

UFC 30.03.2015 15:11h Autor:

Shogun, Rogerio i Rodrigo

Jedan od najboljih boraca svih vremena, Brazilac Anderson "Spider" Silva, je zbog pada na dva doping testa povučen s mjesta trenera TUF-a: Brazil 4. UFC je pozvao blizance Nogueira da zamijene svog prijatelja i idola na trenerskoj poziciji UFC-ovog reality showa. Antonio Rodrigo i Antonio Rogerio su prihvatili poziv, ali je bilo teško zamijeniti Andersona Silvu.

Spider je pao na nenajavljenom doping testiranju tijekom priprema i testu koji je napravljen nakon njegove pobjede protiv Nicka Diaza na UFC-u 183.

Braća Nogueira su nastavila raditi s Andersonovim pomoćnim trenerima: Ramonom Lemosom, Rogeriom Camoesom, Edelsonom Silvom, Richardsonom Moreirom i Kennyjem Johnsonom, ali nije bilo lako.

"Bili smo u teškoj poziciji, posebno zbog načina na koji je Silva otišao", izjavio je "Minotauro". "Zamijeniti našeg najvećeg idola i nastaviti raditi s borcima koje je on odabrao… Morali smo promijeniti 'gorivo aviona koji je još uvijek letio'. Borci su s Andersonom prošli cijele pripreme. Bilo je teško."

"Rečeno nam je četiri dana prije i to je bilo veliko iznenađenje za natjecatelje u showu.", otkrio je Rogeiro. "Najavili su promjenu, Anderson je otišao, a mi smo ušli u dvoranu kako bi trenirali njegov tim. To je bio napet trenutak. Silva je naš najveći idol i zbog tog je bilo teško zamijeniti ga."

Prema riječima Rodriga, koji se bori u teškoj kategoriji, natjecatelji su bili tužni zbog Silvinog odlaska.

"Bili su slomljeni. Pali su duhom. Morao sam ih motivirati te sam zbog toga poveo Rogerija sa mnom."

Protivnički tim trenira Mauricio "Shogun" Rua, koji vjeruje da je ulazak braće Nogueire u show učinio sve još zanimljivijim za navijače.

"Bio sam tužan jer je Silva trenirao ekipu samo tjedan dana. Nije pošteno što moram trenirati svoj tim protiv Rogerija i Rodriga.", rekao je Shogun kroz smijeh i dodao: "Ali su braća podigla atmosferu u showu. Anderson Silva je naš idol i legenda ovog sporta. Svi su ga htjeli vidjeti na TUF-u. Zamijenili su ga s dobrim imenima i legendama MMA-ja. Bio sam tužan kad je Anderson otišao, ali sretan jer su blizanci Nogueira došli."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI