Browne demantirao glasine: Nisam napustio Edmonda Tarverdyana, on je odličan trener!

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.02.2017 16:53h Autor:

Edmond Tarverdyan & Travis Browne

Travis Browne je demantirao glasina koje tvrde da je napustio Glandale Fighting Club i kontroverznog i kritiziranog trenera Edmonda Tarverdyjana, najpoznatijeg po radu s Browneovom djevojkom, Rondom Rousey. Gostujući na ESPN-ovom 5ive Rounds podcastu “Hapa” je objasnio da za nadolazeći meč s Derickom Lewisom trenira u Las Vegasu iz praktičnih razloga, ali Tarverdyana je i dalje njegov trener.

“Još uvijek je moj trener. Dolazi često. Svaki tjedan mi dođe pomoći. Jedina razlika je što nismo u njegovoj dvorani. Čovjek ima obitelj, ima djecu. Ne mogu ga tražiti da dva- tri mjeseca stalno dolazi. Stoga nije dio ovog kampa kao prije, ali i dalje je dio kampa.”

“Samo se o tome radi, promijenio sam lokaciju svog trening kampa…Treniram ovdje kako bih bio konzistentan i radio s ljudima koji su mi potrebi, osobito za ovog protivnika. Jednostavno smo zaključili da bi zbog trening partnera za mene bilo bolje da odradim kamp ovdje u Vegasu. Znači, umjesto da ljudi dolaze ovdje ili da stalno putujem bolje je doći gdje se tijela nalaze.”

Tarverdyana kritiziraju zbog loših rezultata njegovih boraca, ponajviše Ronde Rousey kao najvećeg imena. Otkad je napustio ugledni Jackson- Winklejohn kamp u Albuquerqueu i pridružio se Edmondu Browne je u UFC-u ostvario omjer 2-3. No devetorangirani teškaš tvrdi da kritike prema treneru nisu opravdane.

“Lako je osuđivati izvana. Svaki borac koji je trenirao sa mnom u kampu je uvijek rekao, Čovječe, Edmond zna o čemu priča.’ On ima sjajan borilački IQ. Dobar je trener. Na sportašima je da pruže dobar nastup. Svaki trener je imao poraz. Svaki prvak, izuzev Jona Jonesa, je izgubio. Zašto se zajednica nije obrušila na te trenere?

Njega nije briga za reputaciju. U tom je razlika. Nije ga briga hoće li svima izgledati dobro. Važno mu je da bude dobar ljudima koji su oko njega. Da bude dobar trener. Zato nema 50 boraca pod svojim okriljem. Kritiziraju ga iz krivih razloga. Jasno mi je da je tipa poput njega lakše ne voljeti zato što njemu nije bitno što drugi misle.Čini mi se da sam i ja ponekad na istom glasu. Često me ne vole, vjerojatno iz krivih razloga.”

Browne i Lewis predvode UFC Fight night 105, 19. veljače u Halifaxu u Kanadi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI