Brunson: Anderson Silva je još uvijek brži od 95 posto boraca u srednjoj kategoriji!

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.02.2017 11:35h Autor:

Anderson Silva

Nekoć najdominantniji prvak u UFC-u, Anderson Silva, službeno nije upisao pobjedu od listopada 2012., ali to ne znači da ga Derek Brunson s kojim se ovog vikenda bori na UFC-u 208 ne smatra jednako opasnim kao u njegovim najboljim danima.

“Da, naravno (da je Anderson još uvijek jako opasan)”, rekao je Brunson novinarima u Brooklynu. “U posljednjih borbama je doživio nekoliko nesretnih situacija. Nokautirao je prvaka (Michaela) Bispinga, ali su nastavili borbu zbog situacije sa štitnikom za usta. Radi se hrpi čudnih događaja. Tip se možda malo usporio, ali i dalje je brži od 95% boraca u srednjoj kategoriji. Vještine vam uvijek ostaju.”

Silva je posljednjih godina doživio niz nesretnih i bizarnih poraza. Titulu je izgubio protiv Chrisa Weidmana zbog jako riskantnih taktika u kavezu, a u revanšu je slomio nogu. Pobjeda protiv Nicka Diaza mu je poništena zbog pada na doping testu. Michaela Bispinga je poslao u teški nokdaun u zadnjoj sekundi runde, ali borba je nastavljena i Britanac je slavio odlukom. U posljednjem nastupu na UFC-u 200 u zadnji čas je zamjenio Jona Jonesa i izgubio odluku protiv prvaka poluteške kategorije, Daniela Cormiera.

Brunson će se, s druge strane, preko Silve pokušati vratiti na pobjedničke staze i oporaviti od poraza protiv Roberta Whittakera koji je u listopadu prekinuo njegov niz od pet impresivnih pobjeda.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI