Cerrone će ove subote ponovno prekršiti ugovor s Reebokom, najvjerojatnije…

UFC 19.02.2016 14:31h Autor:

Donald Cerrone t-shirt

Sve izgleda kao da će Donald “Cowboy” Cerrone ove subote ponovno pokazati srednji prst Reeboku.

Cerrone je bio prvi borac koji zaradio novčanu kaznu zbog kršenja propisa o odijevanju, odnosno, kršenja sponzorskog ugovora kojeg je UFC potpisao s Reebokom. Novi pravilnik ne dopušta borcima da tokom borbe, kao i na svim službenim događanjima tjedna uoči borbe, nose bilo kakve proizvode osim onih Reebokovih. Ipak, “Cowboy” je prošloga mjeseca u naslovnoj borbi s Rafaelom dos Anjosom na UFC on Fox 17 priredbi u Orlandu prekršio ugovor tako što je u čast svojoj baki na hlačice stavio nedozvoljeni prišivak.

Cerrone je bio bijesan kada je saznao da je kažnjen svotom većom od 5000 dolara, iako nikada nije priznao o kojem se iznosu radilo. Također, izjavio je kako je svjesno i namjerno napravio prekršaj i da ga je spreman ponoviti, možda već u idućem nastupu.

A njegov idući nastup biti će ove subote na UFC Fight Night 83 priredbi gdje će debitirati u velter kategoriji protiv još jednog “Cowboyja”, brazilca Alexa Oliveire. Cerrone je još jednom potvrdio da će najvjerojatnije ponoviti prekršaj i u ovom nastupu.

“Želim priznati kako ja nisam žrtva u ovoj priči. U potpunosti sam bio svjestan da ću biti financijski kažnjen uoči posljednjeg nastupa. Znao sam koje su okolnosti, samo nisam znao koliki ću iznos morati platiti. Pričao sam s Danom i postigli smo dogovor kojeg ćemo se držati.

Da, postoji jako velika šansa da ću u subotu ponovno nositi prišivak”, rekao je Cerrone za Yahoo.

Dogovor koji je Cerrone napravio s UFC.ovim predsjednikom, Danom Whiteom, očito isključuje mogućnost njegovog otkaza, što su Reebokovi čelnici naveli kao realnu opciju u slučaju ponavljanja prekršaja. Sada je samo pitanje kolike je globe “Cowboy” voljan plaćati.

Inače, Cerrone je također UFC-ovcu Timu Kennedyju dao zadatak da dizajnira dvije majice (slika gore) koje izražavaju važnost spomenutog prišivka za njegove borilačke rituale. Na majici stoji natpis,”više od komadića tkanine”, a uz sliku objavljenu na Instagramu rekao je:

“Postoji mali komadić zastave koji sam nosio dugo vremena i u svakoj svojoj borbi. Čini se da ga više ne mogu nositi pa sam zamolio Kennedyja da napravi majicu koja pokazuje koliko mi taj komadić zastave znači. Napravio je dvije. Zarada ne ide u moj džep. Povest ćemo neke vojnike na moju iduću borbu i dobro se zabaviti.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI