Chad Mendes osumnjičen za kršenje antidoping propisa

UFC 13.06.2016 11:07h Autor:

Chad Mendes

Sve je više boraca na USADA-inoj listi kršitelja antidopišnikih pravila, a najnovije ime koje se sumnjiči jest bivši izazivač u perolakoj kategoriji Chad Mendes.

UFC je tokom prošlog vikenda obavijestio javnost da antidopinška agencija USADA sumnjiči Mendesa za kršenje antidopinših propisa. Mendes se našao pod istragom zbog izvannatjecateljskog testa koji upućuje na korištenje nedozvoljenih supstanci.

Službena izjava UFC-a:

“UFC je danas zaprimio informaciju da je USADA obavijestila Chada Mendesa o potencijalnom kršenju antidoping propisa na temelju uzorka prikuljenog izvan natjecanja.

USADA, nezavisni provoditelj UFC-ove antidoping politike će preuzeti slučaj i odrediti prikladnu presudu. Važno je naglasiti da prema antidoping pravilniku svi borci prije sankcioniranja imaju pravo da se njihov slučaj potpuno i pravedno razmotri. Dodatne informacije bit će dostupne kako se slučaj bude razvijao.”

Mendes (12-4) je na UFC-ovoj ljestvici trenutno rangiran kao 4. izazivač peorlake kategorije. 31-godišnji Amreikanac nije nastupio od prosinca 2015. kada ga je Frankie Edgar nokautirao u prvoj rundi. Mendes nikada nije bio kažnjavan i u slučaju da mu se dokaže krivnja ovo će mu biti prvi prekršaj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI