Chael Sonnen: “Mislim kako će Cormier biti teži od Stipe Miočića!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.06.2018 16:29h Autor:

Daniel Cormier

Chael Sonnen prihvatio se najave borbe Stipe Miočića i Daniela Cormiera i to analize onoga koliko bi borci mogli imati kilograma, kada 6. srpnja stanju na vagu u Las Vegasu.

Do borbe Miočića i Cormiera ostalo je još manje od tri tjedna pa je normalno da polako kreće nabrijanje na istu, što će naravno rezultirati mnogim analizama. Tako je došla ona Chaela Sonnena, koji je prvo rekao nešto o samoj borbi i činjenici da se ona dogovorila.

“Uvjeren sam kako će to biti odlična borba, ali kao i većina vas ne mogu pretpostaviti što će se dogoditi. Do sada nismo mogli imati ovakve borbe jer je Dana White htio graditi divizije i nije dozvoljavao ovakve borbe. Sada su se stvari promijenile i sjajno je što ovo možemo gledati”, rekao je American Gangster, koji bi se uskoro trebao krenuti pripremati za borbu protiv Fedora Emelianenka, čiji se datum još uvijek ne zna.

Onda se okrenuo na ono što mnogi spominju kao presudan faktor, i to faktor koji bi mogao otići na stranu Miočića. Sonnen nije rekao vidi li ga takvim, no uvjeren je da ću neće biti nikakve prednosti u korist teškaškog prvaka.

“Zanimljiva tema je prednost u veličini, gdje mnogi smatraju kako će biti na Stipinoj strani, budući da je on teškaški prvak. Logički to ima smisla, no zapravo ovdje imamo jednu od najbolje čuvanih tajni MMA svijeta. Nitko zapravo ne zna koliko u ovom trenutku teži Daniel Cormier. Ne bih bio iznenađen, zapravo ću sada dati svoju prognozu, da će Daniel Cormier na dan vaganja biti teži od Stipe Miočića. Stipe se cijelu karijeru vrti oko 109 kilograma i jedino što se mijenja su hlačice koje nosi. Težina Daniela Cormiera je druga stvar, budući da on skida kilograme da bi došao do 93, tako da nitko ne zna s koliko ulazi u kamp, koliko ima u tjednu borbe te koliko od vaganja do borbe vrati. Tako da vjerujem da će Cormier biti teži borac od Stipe. Čak i ako pogriješim, uvjeren sam da Cormier neće imati manje od 107 kilograma i tu onda nema nikakve prednosti.”

Rekao je kako je u hrvačkim danima viđao svakakvog Cormiera pa čak i sa 117 kilograma, gdje je pobijedio Stevena Mocca, bivšeg američkog olimpijca. Posebno će mu zanimljivo biti čitati naslove ukoliko Cormier dođe teži od očekivanog.

“Ukoliko Cormier bude teži od Stipe, u tih 24 sata između vaganja i borbe gledati ćemo svakakva razmišljanja u medijima, kako je Daniel Cormier izvan forme, kako će biti spor i kako se neće moći kretati. U gotovo svim sportovima, uključujući boks, to bi bilo točno razmišljanje, ali ne u slučaju Daniela Cormiera. On ima jedno od onih tijela gdje vrlo lako možeš gubiti i dobivati težinu. Tako da nemojte misliti da će se tako nešto dogoditi. S koliko god kilograma Daniel Cormier došao u borbu, on će biti spreman.”

Koliko god kilograma Cormier bude imao, uvjereni smo da će Miočić imati spremnu taktiku, kao i na svaki način borbe koji bi Cormier mogao pokušati. No, Sonnen je dobro rekao, pretpostaviti kako se ova borba može odviti, to rijetko tko može i pokušati pretpostaviti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI