Chris Weidman: Borba protiv Mousasia za mene je korak unazad

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.03.2017 18:11h Autor:

Chris Weidman

Chris Weidman baš i nije sretan izborom svog protivnika za nastup na UFC 210. Kaže kako cijeni Gegarda Mousasija, no da je on borac koji još nema niti jednu pobjedu koja bi od njega učinila top borca.

Mousasi i Weidman bore se u sunaslovnoj borbi UFC 210 eventa, koji se održava 8. travnja u Buffalu. Weidman je sretan što se bori u saveznoj državi odakle dolazi, nakon što je nastupio i na UFC 205, no izborom protivnika nije sretan. Iako ima dva poraza u nizu, vjeruje kako je zaslužio borbu koja njemu osobno ima više smisla.

“Želim borce iz samog vrha, ne sjećam se kada sam se prošli puta borio protiv nekoga tko nije top borac. I Mousasi se tako čini kao korak nazad od takvih protivnika. Naravno, on je sada unutar sjajnog niza, izgradio je ime, ima iskustva i dugo je ovdje, ali imam dojam da je svaki put izgubio kada je imao borbu za neki iskorak prema vrhu. Mislim da do sada nema niti jednu pobjedu nad nekim tko je sami vrh. Iskreno, nisam ga niti gledao previše, najviše ono što sam ga gledao uživo. Nisam ga skautirao, to su odradili moji treneri, ja stvarno ne znam puno o njegovoj borilačkoj prošlosti”, rekao je.

Znamo da Weidman niti netko iz njegovog tima neće ovo pročitati, no možda je dobro navesti neke podatke. 32-godišnji Weidman do sada je u karijeri nastupio 15 puta, dok je godinu dana mlađi Mousasi do sada upisao 49 nastupa, ostvarivši 41 pobjedu (34 prekida), šest poraza i dvije neodlučene borbe. Bio je prvak Dreama i Strikeforcea, a iza sebe ima pobjede nad borcima kao što su Hector Lombard, Mark Hunt, Jacare Souza, Renato Sobral, Ovince St. Preux, Dan Henderson, Vitor Belfort… Možda je Weidman ipak trebao malo pogledati njegov portfolio prije nego je krenuo s ovakvim izjavama.

U svakom slučaju, borba je sjajna, matchmaking je sjajan i nadamo se kako je Weidman ozbiljno shvatio svog protivnika. U suprotnom se neće dobro provesti, a prijeti mu treći poraz u nizu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI