Claudia Gadelha za borbe znala skidati i do 15 kila!

UFC 13.06.2016 14:05h Autor:

Claudia Gadelha/ Photo by Matthew Stockman

UFC-ova izaivačica u slamka diviziji Claudia Gadelha definitivno je jedna od najisklesanijih borkinja u promociji. Cijena takve impresivne mišićne mase bilo je ekstremno skidanje kila, ali s obzirom na UFC-ova nova pravila za vaganje Brazilka se morala prilagoditi novom standardu.

Počevši od UFC-a 200 borci će u tjedan uoči borbe morati ući s maksimalno 8% većom kilažom od limita njihove težinske kategorije. Ovo bi za Gadelhu u prošlosti bila nemoguća misija, no u razgovoru za medije otkrila je da je zahvaljujući redovitoj dijeti i treniranju spustila kilažu izvan natjecanja u prihvatljive okvire.

“Više ne skidam toliko puno kila. Naučila sam da s velikim skidanjem kila gubim dosta na svojoj izvedbi u oktogonu tako da sada stalno držim nižu kilažu. Naučila sam bolje se hraniti i sada sam cijelo vrijeme na dijeti. S djetom ne preskačem niti jedan dan jer moram imati oko 56.6 kilograma da bih uoči borbe skinula 5 do 7 kilograma. Više ne skidam po 10 ili 15 kila. Mislim da je za muške sportaše to već dovoljno teško, a za ženama je još gore. To loše utječe na vašu izvedbu na dan borbe tako da sada živim na dijeti kako ne bih izbjegla probleme u budućnosti”, otkrila je Gadelha MMA Fightingu u druženju s novinarima.

Gadelha će se8. srpnja na The Ultimate Fighter 23 Finale priredbi suočiti s jedinom borkinjom koja ju je porazila u dosadašnjoj karijeri, slamka prvakinjom Joanom Jedrzejczyk.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI