Conor McGregor postavio jedan izuzetno negativan rekord

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.02.2018 21:56h Autor:

Conor McGregor

Pokraj raznih hvalevrijednih postignuća do kojih je došao Conor McGregor, od prije nekoliko dana se u njegovoj biografiji nalazi i jedan rekord koji spada među one općenito najnegativnije.

Naime, od njegovog osvajanja pojasa prvaka lake kategorije pa do danas prošlo je 465 dana, što je najdulje razdoblje da je neki prvak proveo bez obrane pojasa. U tom slučaju misli se na prvo osvajanje, odnosno koliko dugo je jedan borac prvak kategorije, a da u međuvremenu nijednom titulu nije branio. Time je za tri dana pretekao Anthonya Pettisa, koji je titulu lake kategorije osvojio pobjedom nad Bensonom Hendersonom, 31. kolovoza 2013. godine, da bi istu branio tek 6. prosinca iduće godine, kad je savladao Gilberta Melendeza.

Ono što ovo “postignuće” čini još gorim je činjenica da McGregor nije pokazao namjeru pojas braniti. Naprotiv, otišao je odraditi boksački meč protiv Floyda Mayweathera Jr., a također niti nakon toga nije odlučiti odraditi ono što mu je 12. studenog 2016. godine postalo dužnost. Niti u jednom trenutku tijekom tog razdoblja nije se potužio na ozljedu niti je iznio bilo koji pravi razlog zašto ne čini ono što bi trebao biti njegov posao. Unatoč tome, UFC je pojas ostavio u njegovom vlasništvu pa mu je time pomogao u rušenju ovog neslavnog rekorda.

Zanimljivo, pojas perolake kategorije je također dugo držao bez branjenja, odnosno od pobjeda nad Joseom Aldom pa do dana kada mu je UFC isti oduzeo, prošlo je 350 dana, čime se McGregor na istoj ovoj ljestvici nalazi i na šestom mjestu. Dulje od toga, bez prve obrane bili su tek spomenuti Pettis, Frank Mir, Cain Velasquez nakon drugog osvajanja titule te Matt Serra. No, svi oni imali su problema s ozljedama, a kod Pettisa se dogodilo i snimanje Ultimate Fightera. Conor McGregor, s druge strane, jednostavno odrađuje profesionalni hedonizam i njemu je super. Što se tiče pojasa, UFC bi mu ga prema svemu trebao oduzeti prije UFC 223 eventa. No, tko zna što će promocija smisliti do tada, teško da u bilo što možemo biti sigurni.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI