Cormier će pobjeći u polutešku ako se bude morao boriti protiv Velasqueza

UFC 19.07.2012 07:31h Autor:

Daniel Cormier

 

 Daniel Cormier učinit će sve kako bi izbjegao moguću borbu sa svojim prijateljem Cainom Velasquezom, pa je moguće čak i da preseli u polutešku kategoriju jednom kad postane UFC-ov borac.

Pobjednik u teškaškom Strikeforceovom Grand Prixu, Daniel Cormier, trebao bi krajem rujna odraditi svoju posljednju borbu u kavezu Strikeforcea te nakon toga preseliti u organizaciju gdje su otišli gotovo svi najbolji MMA teškaši na svijetu – UFC.

No, Cormiera ipak muči jedna stvar prilikom odlaska u UFC, koliko god se veselio novim mogućim izazovima koji ga tamo čekaju. Postoji, naime, prilično izgleda mogućnost da se u bližoj budućnosti nađe u kavezu s Cainom Velasquezom, a to je nešto što ne želi ni u kojem slučaju.

Cormier i Velasquez su prijatelji i suborci koji zajedno treniraju u American Kickboxing Academyju u San Joseu i Cormier zbog toga ne želi protiv njega. Kako bi se ta opcija izbjegnula, postoji čak mogućnost da Cormier karijeru nastavi u poluteškoj kategoriji.

“Ne kažem da je selidba u polutešku kategoriju nešto što želim napraviti. Mnogo toga ovisi o tome kako će proći skorašnji meč između Caina Velasqueza i Juniora dos Santosa. No, u slučaju da Cain postane ponovno prvak, što vjerujem i da hoće, ne želim situaciju u kojoj ćemo biti na suprotnim stranama. Zbog toga je poluteška kategorija plan B ukoliko UFC bude htio da se borimo”, otkrio je Cormier.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI