Cormier objasnio zašto Jones nikada ne bi pobijedio Velasqueza

UFC 29.06.2016 16:37h Autor:

Cain Velasquez & Jon Jones/ Photo by Mike Stobe

Jon Jones je već godinama sinonim za UFC-ovu polutešku kategoriju, kao i za čitav MMA budući da se radi o P4P najboljem borcu na svijetu. Privremeni prvak 9. će srpnja na UFC-u 200 tražiti natrag pojas koji mu je oduzet zbog suspenzije i to protiv čovjeka kojeg je već porazio, Daniela Cormiera.

Za “Bonesa” je to već upisana pobjeda nakon čega planira revanš s Alexanderom Gustaffsonom, kao i borbu s Anthonyjem Johnsonom. No nakon toga, barem u ovom trenutku, ne postoji neki novi izazivač s kojim se još nije susreo i zato je Jones već najavljivao mogući prelazak u tešku kategoriju.

Od iste ideje je, kako priča ovih dana, odustao, no Cormier, inače bivši teškaš, vjeruje da bi njegov rival dobro prošao u kraljevskoj kategoriji. Ipak, Cormier vjeruje da bi Jones imao problema s jednim čovjekom. Naravno, riječ je o Cormierovom timskom kolegi i prijatelju, bivšem prvaku Cainu Velasquezu.

“Nema šanse, Cain dobiva 10 od 10 borbi protiv njega”, odgovorio je Cormier putem Twittera fanu koji je izjavio kako bi ih Jones obojicu prebio.

“DC-eva” samouvjerenost ne proizlazi iz Jonesovih eventualnih nedostataka u teškoj kategoriji već iz uvjerenja da bi mu Velasquezov stil sam po sebi stvarao velike probleme.

“Dobro bi njemu išlo. Želim reći da je stilski Cain za njega noćna mora.”

Nešto konkretniji bio je nakon što ga je fan tražio da navede jednu stvar u kojoj je Velasquez bolji.

“Boks”, kratko i jasno je odgovorio prvak poluteške kategorije.

Što se stilova tiče, Cormier ima pune ruke posla upravo s Jonesom kao jedinim borcem koji ga je ikada porazio. Koliko je napredovao i kakvu je taktiku pripremio za revanš saznati ćemo 9. srpnja u finalu UFC-a 200. Iste večeri, Velasquez će preko Travisa Brownea tražiti prvu pobjedu otkako je prošle godine izgubio pojas u borbi s Fabriciom Werdumom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI