Cormier otkrio koliko je trenutno težak i koje još dvije borbe želi odraditi nakon Miočića

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.06.2018 15:00h Autor:

Daniel Cormier

Daniel Cormier bio je prvi gost Ariela Helwania u njegovom novom showu te je otkrio neke zanimljive stvari u vezi nadolazeću borbu protiv Stipe Miočića, ali i oko toga kako bi volio završiti svoju karijeru.

Cormier će protiv Miočića imati malo drugačiju situaciju od one na koju je navikao prije svojih borbi. Uvijek je on znao stvoriti priču u kojoj bi se sve dodatno zakuhalo nekom vrstom animoziteta između njega i protivnika, no toga ovog puta nema. Helwanija je zanimalo kako se Cormier osjeća po tom pitanju i je li mu čudno da manje od dva tjedna prije borbe nema gotovo nikakvih poruka koje šalju jedan prema drugom.

“Ponekad se osjećam kao da bih trebao napraviti nešto da stvorim animozitet. Situacija je jednostavna, natjeraš te momke da krenu pričati, a onda time dobiješ dodatnu motivaciju. No, ne moram stvarati tako što protiv Stipe. Dovoljna motivacija mi je što je on najbolji borac svijeta, a ja se imam priliku boriti protiv njega”, otkrio je Cormier.

Helwani se onda okrenuo pitanju koje zanima sve fanove i analitičare, posebno one koji prije borbi vole analizirati potencijalne opcije te samo odvijanje meča i ono što se u njemu može dogoditi. Ariel je pitao smije li ga to pitati, a DC mu je drage volje odgovorio:

“Naravno da me smiješ pitati, trenutno sam na 111 kilograma. Mislim da ću do borbe kroz trening skinuti još četiri ili pet kilograma i s toliko ću se pojaviti na vagi. Neću ništa rezati, ovo mi je u redu. Već sam nešto skinuo otkako sam počeo trenirati, bio sam teži nego što sam danas. Ovo što ću skinuti do borbe biti će kroz trening i kvalitetnu prehranu.”

Što se tiče njegove karijere, DC je izjavio kako mu je plan umiroviti se do ožujka iduće godine, odnosno do dana kada će naputiti 40 godina. Na pitanje je li to još uvijek plan, odgovorio je potvrdno:

“Da, u ožujku iduće godine sam gotov. Planiram nakon borbe protiv Miočića imati još dvije borbe. Jedna bi bila u studenom i onda bih odradio oproštajnu borbu u ožujku. Odluka o kraju je teška, ali napraviti ću to. Ne odlazim iz sporta jer više nemam kvalitete i motivacije. Odlazim jer sam si to sam isplanirao, jer se od tog dana u potpunosti želim posvetiti svojoj obitelji.”

A hoće li se nakon ove borbe vraćati u polutešku kategoriju i još jednom ili dva puta braniti taj pojas? Koliko god to prvobitno bio plan te je čak izjavio da bi Miočiću, ukoliko ga pobijedi, odmah u kavezu dao pojas nazad te da bi se on vratio u diviziju do 93 kilograma, sada više to nije toliko sigurno i očito.

“Nisam još razmišljao o tome. Razgovarali smo o odlasku u tešku kategoriju puno ranije nego što se to dogodilo, ali cijelo vrijeme je plan bio povratak u polutešku kategoriju. No, ne znam što će se dogoditi. Ovo je toliko lagan trening, toliko se lakše pripremiti i toliko je bolja prehrana da nije lako razmišljati o povratku. Kroz svaku vježbu na treningu prolazim puno lakše, neusporediva je situacija. Nije lako s 39 godina držati ovakav nivo rada kakav ja držim, ali to je potrebno da bih se borio na najvišoj razini. Poznajem samo jedan način treninga i ne bih ga mogao mijenjati ili prilagođavati nečemu”, otvoreno je priznao kako ga ne zanima karijera u kojoj on nije borac na najvišoj razini.

Još je dobio pitanje o tome kako vidi savršen završetak karijere, odnosno borbe koje bi mu mogle uslijediti nakon 7. srpnja, a prije 20. ožujka, što je spomenuti datum kad će napuniti 40 godina.

“Savršen put je pobjeda protiv Stipe Miočića. Nakon toga imam viziju koja se baš neće svidjeti Alexanderu Gustafssona. Savršeno bi bilo boriti se još jednom protiv Jonesa te boriti se protiv Brocka Lesnara. To bi bile idealne posljednje dvije borbe za mene, no svjestan sam kako se stvari rijetko kada odviju savršeno. To su dvije najveće borbe koje mogu zatražiti ili poželjeti.”

Dakle, ukoliko sve bude po planu, Cormiera ćemo gledati još tri puta. I želimo mu svaku sreću da tijekom tog razdoblja ostvari dvije pobjede. Ali, tu mislimo na onome u borbama koje će održati nakon UFC 226 eventa. Pa neka mu se ispuni želja da to budu Jon Jones i Brock Lesnar, nemamo apsolutno ništa protiv.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI