Couture: Vrijeme je za sindikat, borci ujedinite se!

UFC 30.03.2015 09:34h Autor:

Randy Couture

Dana White neće biti presretan što njegova legenda i borac koji je stvarao UFC sada "kuha" za borce i njihova prava. O čemu se točno radi? Član UFC-ove Kuće slavnih Randy Couture je, naime, glasno podržao ideju osnivanja sindikata boraca te je ustvrdio "sada je vrijeme za tako nešto".

Već neko vrijeme traje okrupnjavanje takve ideje, a paralelno je više boraca podignulo tužbe protiv bivšeg poslodavca. Očekivano, UFC je hitno unajmio skupu odvjetničku firmu kako bi se borio protiv svojih nekadašnjih zaposlenika te tvrde da oni imaju itekako dobre uvjete.

"Ako postoji vrijeme za nešto, onda je upravo sada vrijeme da se borci  ujedine zajedno i stvore sindikat ili nešto slično kako bi si osigurali minimalnu plaću, zdravstveno osiguranje, mirovinsko i slične stvari za koje se sindikati bore", rekao je Couture za MMAFighting te je zaključio da će se tako nešto prije ili kasnije morati napraviti, a onda je bolje prije nego poslije.

Bit će zanimljvivo vidjeti reakciju UFC-a koji kada su u pitanju prava njegovih boraca nije raspoložen previše demokratski. Ipak, kritična masa se stvara i vrlo brzo će sindikat biti stvarnost. To je sasvim očito…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI