Cro Copov protivnik iz UFC dana: “Ngannou je budućnost”

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.02.2017 14:35h Autor:

Francis Ngannou

Puno je pozornosti u posljednje vrijeme privukao Francis Ngannou, a njegovi rezultati nisu nezapaženo prošli ni kod najuspješnijeg francuskog teškaša Cheicka Konga. Dok čeka svoj 10. nastup pod okriljem Bellatora, ovaj istinski MMA veteran se osvrnuo na Kamerunca koji posljednjih godina živi i trenira u Parizu.

Kongo je tako prokomentirao situaciju u kojoj mu Ngannou, zahvaljujući impresivnim nastupima na najvećoj pozornici, polako preotima ulogu prvog MMA lica Francuske.

“On je jako dobar. Sjajno je to za sport u Francuskoj i on će ga učiniti popularnijim. On je budućnost. Svaki sportaš mora predati štafetu i ja zbog toga nisam zabrinut. Moje vrijeme je bilo moje vrijeme, a sada je njegovo.”

U porastu popularnosti elitnog UFC-ovog teškaša, Kongo vidi i sve veći potencijal za promjenama koje bi sport MMA-a u potpunosti legalizirale na prodručju Francuske.

“Naravno, kada netko radi velike stvari onda to povećava potencijal da bi se nešto zaista moglo dogoditi. Svi moraju prepoznati njegov talent i dobre stvari koje je činio. O tome se raspravlja, ali još uvijek postoje veliki problemi koji se moraju svladati. No to će se kad tad dogoditi. Ovaj je sport ljudima znao biti prelud za gledanje, ali oni su prihvatili kickboxing, hrvanje, judo i karate. I MMA se treba prepoznati poput tih sportova. Imamo veliku MMA grupu koja tamo lobira i mislim da će se situacija dobro rasplesti”, osvrnuo se Kongo na problem legalizacije MMA-a u njegovoj državi.

Inače, pred nekadašnji protivnikom Mirka Filipovića je nastup na Bellatoru 172, a njegov će suparnik, na priredbi koju predvode Fedor Emelianenko i Matt Mitrione, biti Oli Thompson.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI