Cruz zaključio trilogiju s Faberom i poručio: Samo ih poredajte! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.06.2016 20:15h Autor:

Dominick Cruz

Dominick Cruz uspješno je odradio prvu obranu titule prvaka UFC-ove bantam kategorije koju je ponovo osvojio u siječnju protiv TJ Dillashawa. Na UFC 199 u subotu Cruz je u trećem okršaju s Urijahom Faberom drugi put svladao protivnika koji mu je zadao prvi i jedini poraz u jedanaest godina dugoj karijeri.

Od tog poraza 2007. do danas, Cruz je nanizao čak 13 pobjeda, a nakon WEC-ovog, još je 2010. osvojio i UFC-ov pojas u bantamu, kojeg je morao predati 2011. zbog niza ozljeda. Vratio se nakon tri godine pauze u jesen 2014., a onda pauzirao sve do prošlog siječnja kada je dobio novu šansu da vrati titulu i odmah ju iskoristio. Nakon priče o pojasu zaključio i priču, točnije trilogiju s Faberom kojega je, također odlukom sudaca, porazio i prije pet godina.

“Lijep je osjećaj završiti priču s Faberom. Nije me iznenadilo što je tako čvrst. Faber je već bio prvak, a s time dolazi i čvrstina. Svi borci u oktogonu su čvrsti, ali uvijek sam spreman za pet rundi. U prošloj borbi nisam bio spreman zbog duge tri godine pauze. Ali to je sve u glavi”, rekao je Cruz nakon borbe u kojoj ga, kaže, ništa nije iznenadilo: “Vjerovao sam instinktima. Morao sam ga učiniti smiješnim koliko god sam mogao, sve dok nije počeo poštovati moju snagu. Drago mi je da se opet natječem, u jednom trenutku sam mislio da sam to izgubio. Hvala svima”.

Na pitanje o sljedećem protivniku samo je rekao: “Poredajte ih”.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI