Dan Henderson objasnio zašto je odbio meč protiv Nogueire

UFC 13.01.2012 08:24h Autor:

Dan Henderson i Mauricio Shogun Rua

Jučer je medijima odjeknula vijest da je Dan Henderson odbio meč protiv Antonija Rogeria Nogueire jer je smatrao da bi priliku za naslov prvaka protiv Jona Jonesa trebao dobiti i bez te eventualne pobjede. Informaciju je potvrdio i Dana White neostavljajući sumnju da je Hendo zaista rekao NE.

Danas se oglasio i legendarni američki borac koji je skriva da je zaista odbio dvoboj protiv Lil Noga. Pokušao je objasniti svoju odluku.

“Imao sam dojam da Dana White nije na čisto da li me suprotstaviti Rashadu ili ne, naravno u slučaju da Rashad pobijedi. Istina je da mi je ponudio meč protiv Nogueire, no smatrao sam da to nije nešto što fanovi žele u ovom trenutku i mislim da bi oni radije vidjeli da se dobro pripremim za meč od pet rundi pa sam mu rekao da bih želio pričekati i vidjeti kako će proći dvoboj Rashada i Davisa”, objašnjava Henderson i dodaje:

“Ukoliko bi se najprije borio protiv Nogueire, pa onda tek protiv Jonesa, to bi bilo za najmanje osam ili devet mjeseci. Radije bih zato odmah meč protiv Jonesa. Nemam problema s čekanjem i bitnije mi je dobiti dovoljno vremena za dobru pripremu za takav meč, nego sada na silu odraditi dvoboj na tri runde.”

UFC je u međuvremenu Nogueiri namijenio Alexandera Gustafssona, a čeka se i rasplet dvoboja Evans vs. Davis.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI