Dana White: “Hvala Whittakeru što je profesionalac, a Romero bi trebao otići u polutešku kategoriju”

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.06.2018 10:15h Autor:

Dana White

Dna White odlučio je odmah nakon UFC 225 vaganja dati priliku medijima da ga pitaju sve što ih zanima, kako u vezi ovog eventa, tako i u vezi planova o vraćanju na stari sistem vaganja.

Pad vage Yoela Romera mnogi su odmah prokomentirali kao karmu koja se vratila UFC-u, nakon što su Romeru dali borbu za titulu, iako prošlu borbu nije uspio zadovoljiti granicu kategorije. U jednom trenutku je čak samo održavanja borbe bilo upitno, no Robert Whittaker se došao boriti te to namjerava tako i napraviti.

“Svaki put kada netko padne vagu, počinju priče o tome što se može napraviti. Whittaker je sjajan ovaj cijeli tjedan, prihvatio je borbu i sve u redu što se toga tiče. On je profesionalac i niti u jednom trenutku nije razmišljao o otkazivanju borbe”, rekao je Dana White, koji je nakon toga bio upitan što će se dogoditi ako Romero pobijedi u ovoj borbi. Jasno je da pojas svakako ostaje kod Australca, neovisno o ishodu borbe. Ukoliko Romero pobijedi, White mu je spreman dati šansu u kategoriji iznad:

“Ako Romero pobijedi ovu borbu, mislim da bi trebao otići u polutešku kategoriju i tamo se boriti protiv prvog izazivača, odnosno u borbi čiji bi pobjednik napao titulu do 93 kilograma.”

Ovo sve bi samo trebao biti još jedan razlog za povratak na stari sistem vaganja, gdje borci nemaju cijelih dva sata mogućnosti doći izvagati se, nego izlaze redom u na službenom vaganju u 16 sati. Odnosno, ono što je sada ceremonijalno vaganje, ponovno će postati službeno. White kaže kako odluka o tome zapravo nema toliko veze s onim što se događa u posljednje vrijeme, nego tvrdi kako je to zapravo želja većina boraca.

“Sigurno se vraćamo na stari sistem vaganja i žao mi je što se to ne može dogoditi onoliko brzo toliko bih ja htio i koliko brzo bi trebalo. Znam da ima puno boraca koji tome prigovaraju, ali vjerujte mi da se većini boraca sviđa ideja službenog vaganja u 16 sati. Taj potez nije zbog posljednjih padova vage, nego zbog toga što mi veliki broj boraca dolazi i traži vraćanje starog sistema. Veliki broj njih nisu jutarnje osobe, nego vole dulje spavati nakon skidanja kilograma. Uostalom, brojke ne lažu, vagu pada veći broj boraca nego ikad prije.”

Još je upitan o tome što misli o borbi između Colbya Covingtona i Rafaela Dos Anjosa, koja je uz sva događanja malo pala u drugi plan.

“Svaki puta u posljednje vrijeme, kada imaš borbu između dva tipa koji ne mogu smisliti jedan drugog, borba na kraju ispadne sranje. Nadam se da se to neće dogoditi ovog puta. Znam da ljudi očekuju da se njih dvojica odmah zalete jedan na drugog, ali to se sigurno neće dogoditi. Colby je odličan hrvač i vjerujem da će pokušati napraviti Dos Anjosu nešto slično onom što je napravio Demianu Maii, dok je Dos Anjos kompletan borac koji ima razna oružja kojima može ugroziti protivnika. Vjerujem da će biti sjajna borba koja će prekinuti trend koji sam spomenuo.”

Koliko je White u pravu, saznati ćemo već prije sutrašnjih jutarnjih sati, kada završi ovaj event prepun fenomenalnih borbi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI