Demian Maia raščistio špekulacije, objasnio zašto ne želi borbu s Masvidalom

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.02.2017 10:33h Autor:

Demian Maia/ Photo: Igor Mićić

Demian Maia je ostavio podužu poruku na svom Facebook profilu kako bi raščistio sve glasine i špekulacije o svojoj trenutnoj situaciji. Kao vlasnik najdužeg niza pobjeda u UFC-ovoj velter kategoriji Brazilac je zaslužio status izazivača, a nakon što su Tyron Woodley i Stephen Thompson na UFC-u 205 odradili neriješeni meč za titulu, predsjednik kompanije, Dana White, ponudio je Mai opciju da pričeka njihov revanš ili da u međuvremenu prihvati neku drugu borbu.

“Kad je Dana nakon UFC-a 205 rekao da ću dobiti priliku ako pričekam ili da se mogu boriti s nekim drugim, ja sam to shvatio kao da sam zaslužio napad na pojas, a da je moj slobodan izbor ako se želim boriti u međuvremenu. Poštujem Danu, vjerujem mu i ako je Woodley svoju priliku čekao više od godinu, što mu je na kraju donijelo i naslov, zašto bi sa mnom bilo išta drugačije?”

Maia je zatim objasnio da od svog prelaska u velter borio uglavnom s rangiranim borcima. Upisao je devet pobjeda prekidom ili potpunom dominacijom (uključujući rekordnih šest zaredom), a od dva poraza jedan je došao podijeljenom odlukom, a drugi kao borba večeri. Također je spomenuo posljednju i impresivnu pobjedu u prvoj rundi nad Carlosom Conditom s kojim se borio odmah nakon njegove borbe za naslov za koju mnogi smatraju da je trebao i dobiti.

Istaknuo je i kako su, izuzev Johnyja Hendricksa i Thompsona, borci napadali titulu sa samo jednom do tri pobjede u nizu, pa čak i porazom. No Maia je bio strpljiv i prihvaćao je borbe bez obzira na nepravdu. Ali nakon Condita i Whiteovog obećanja Maia je zaista odlučio čekati pa je tako odbio borbu s bivšim prvakom Robbijem Lawlerom, a prije nekoliko dana Jorge Masvidal je također izjavio da je Maia odbio borbu s njim. BJJ čarobnjak se osvrnuo i na situaciju s Masvidalom.

“Borio sam se s mnom vrhunskim borcima u srednjoj i velteru, uključujući možda i najboljeg svih vremena (Anderson Silva) kad je bio u najboljoj formi, i nikad mi nije bio problem boriti se s nekim u pravom trenutku. U ovom trenutku bih se za pojas, pravi ili privremeni, borio s bilo kim u velteru, a kad smo dobili poziv za borbu s Masvidalom objasnili smo svoju frustraciju i zašto bi radije čekali napad na titulu, kako bi predložena borba utjecala na nas financijski, ali smo rekli da čemo razmisliti i donijeti odluku. Uopće nismo rekli ‘ne’ kad se pojavila vijest da smo odbili borbu. No valjda je to pošteno budući da ionako nismo imali taj meč u planu.”

Budući da je borba za naslov na UFC 209 priredbi 4. ožujka, Maia smatra da nije nerazumno prema ostalim potencijalnim izazivačima da on još malo pričeka svoj red.

“Iako sam bio frustriran bilo mi je jasno da neriješena borba između Wonderboyja i Woodleyja garantira revanš, iako sam ja imao drugačiji pogled na njihovu borbu. Ali budući da se bore za samo četiri tjedna zašto ja ne bih dobio svoju priliku poslije njih? Ako su drugi dobili priliku s manje pobjeda ili gustim borbama? Da je borba (za pojas) mjesecima od nas mogao bih razumjeti scenarij u kojem drugi borci trebaju dobiti svoju priliku da osiguraju status izazivača. Ali borba je praktički za mjesec dana, pa mi se čini logično pričekati i konačno dobiti svoju priliku jer to je jedino do čega mi je stalo.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI