Derrick Lewis i Mark Hunt predvode Fight Night u Novom Zelandu

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.03.2017 18:26h Autor:

Mark Hunt (Inastagram)

UFC Fight Night 110, koji se održava 10. lipnja na Novom Zelandu, dobio je svoju glavnu borbu. U njoj će se sastati Mark Hunt i Derrick Lewis.

Podosta je to čudan izbor borbe, budući da se očekivalo kako će se Lewis boriti protiv pobjednika borbe Hunta i Overeema, gdje je na kraju slavio Nizozemac. Ipak, promocija ga je odlučila upariti protiv Hunta i to na gostujućem terenu.

Čudan je to izbor jer se očekivalo kako će Lewis (18-4, 9-2 u UFC-u) u svojoj idućoj borbi dobiti protivnika koji je također u dobroj seriji, odnosno pobjedom nad kojim može dodatno napredovati. Lewis je trenutno unutar niza od šest pobjeda, što je uistinu hvale vrijedan skor za jednog UFC teškaša. S druge strane, Hunt ima tek dvije pobjede u posljednjih šest borbi, a pro skor mu je 12-11-1.

Također, kod Hunta je veliko pitanje motivacije, nakon što je već protiv Overeema izgledao vrlo čudno i neraspoloženo, a sve je zapravo krenulo nakon UFC 200 i poraza od Brocka Lesnara, koji je kasnije poništen nakon Lesnarovog pada na doping testu. Hunt je tražio raskid ugovora s UFC-om, no oni su odlučili kako će morati odraditi ugovor do kraja. Tko zna, možda mu borba na domaćem terenu ipak bude motivacija za pravi nastup.

Inače, također postoji velika šansa da ovo bude najteža UFC borba otkad je uvedena granice teške kategorije, budući da je poznato kako oba borca u zadnjim satima prije vaganja režu na 120 kilograma.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI