Dober ima 15 dana za žalbu, White poručio "ovaj sudac više NIKADA ne bi trebao suditi"

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.03.2015 10:39h Autor:

Screenshot

Već smo izvijestili o katastrofalnoj grešci koju je noćas u Brazilu na UFC FN 62 priredbi napravio sudac Eduardo Hendy u meču Drewa Dobera i Leandra Silve. Brazilski sudac je zbog samo njemu znanog razloga prekinuo susret sugeriravši da je Amerikanac u nesvijesti, što očito nije bio.

> Kriminalno zakinut Dober! Najgora sudačka odluka u povijesti UFC-a (VIDEO)

Odmah nakon meča oglasio se i predsjednik UFC-a Dana White koji je napisao na svom Twitteru:

"E ovo je sudac koji više NIKADA ne bi trebao suditi."

Nažalost on nema previše utjecaja jer sucu šefuje Brazilska MMA Atletska Komisija (CABMMA). Njezin šef Rafael Favetti se oko ove kriminalne greške obratio javnosti te je sugerirao Doberu da se žali na odluku, ako smatra da je zakinut.

"Svaki borac koji izgubi meč ima pravo se žaliti, ako misli da se dogodila greška. Nakon svakog meča imate pravo iznijeti svoju sliku događaja objasnivši što se dogodilo i zašto bi se trebao promijeniti ishod. Za sada, nemamo ništa. Za sada, odluka ostaje", tvrdi Favetti u diplomatskom tonu.

Nažalost, teško se sjetiti kada se neka loša odluka suca promijenila i Atletske Komisije gotovo uvijek staju iza svojih sudaca. Upitan o svom vlastitom mišljenju Fevetti je bio suzdržan…

"Ja sam onaj koji odlučuje o žalbama i zato ne mogu govoriti ništa o tome u ovom trenutku. Što se tiče procedure, sve je vrlo jednostavno. Postoje detalji zbog kojih se neka odluka može promijeniti u No Contest. Ako nema tih detalja, odluka će ostati. Zbog toga ne mogu govoriti o tome ili će biti sumnjivo, ako dođe do žalbe", kaže Fevetti.

Kažimo da Drew Dober ima 15 dana da podnese žalbu!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI