Dolce: Svi bi mogli nešto naučiti od Sonnena

UFC 15.07.2012 07:32h Autor:

Mike Dolce

 

 Mike Dolce prilično je impresioniran nakon što je prije meča s Andersonom Silvom surađivao s američkim borcem Chaelom Sonnenom.

Bivši izazivač u srednjoj kategoriji UFC-a, Chael Sonnen, na otvorenim treninzima za javnost prije svog prošlotjednog meča protiv Andersona Silve pojavio se s čak devet kilograma iznad granice kategorije. Sonnen je stoga imao svega jedan dan da s 93 dođe na 84 kilograma, a to je i uspio s obzirom na to da je na vaganju imao 83,9 kilograma.

Najzaslužniji za takvu radikalnu promjenu težine u kratkom roku je nutricionist Mike Dolce, koji je i sam nekad bio profesionalni borac, no ubrzo je rukavice zamijenio fokuserima i dijeljenjem savjeta vezanih uz prehranu.

“Chael je nevjerojatan čovjek, sjajan sportaš i vjerujem da bi svaki borac na svijetu mogao nešto naučiti od njega. On se odlučio na borbu protiv najopasnijeg borca na svijetu, Andersona Silve, a svi znamo da se takvo što ne radi osim ukoliko ste ludi ili iznimno talentirani, a Chael je zaista iznimno talentiran borac. Pripremio se kao prvak, borio se svim srcem i izgubio, ali je na kraju ipak pokazao poštovanje prema Andersonu i Brazilcima.  Bilo je zaista sjajno svjedočiti tome”, rekao je Mike.

“Fanovi su ti koji u konačnici donose odluku tko je bio bolji. U meču je postojalo nekih spornih situacija, no pravila Atletske komisije su poznata. Nećemo se sada time zamarati i idemo dalje, moramo se fokusirati na neke nove izazove.”

Bilo je posljednjih dana spomena i o mogućem umirovljenju Chaela, no sam borac je rekao da je za takvo što ipak prerano, da mu je potrebno nekoliko tjedana da razmisli, ali Dolce ne smatra da je vrijeme za kraj. “Sasvim je sigurno da će se Chael ponovno boriti, to je njegova, a ujedno i moja želja”, otkrio je Dolce.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI