Dominick Cruz: Vjerujem da bi Faber pobijedio svog kolegu Garbrandta

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.06.2016 11:52h Autor:

Dominick Cruz

Uoči UFC-199 na kojem će ovog vikenda braniti pojas protiv Urijaha Fabera u njihovom trećem međusobnom okršaju, bantam prvak Dominick Cruz osvrnuo se na starog rivala, ali i na najnoviju zvijezdu iz Faberovog Team Alpha Malea, neporaženog Codyja “No Love” Garbrandta.

Garbrandt je prošlog vikenda postao dio bantam elite tako što je nokautom u prvoj rundi zaustavio razvikanog i prije neporaženog Thomasa Almeidu. Iako je pred Garbrandtom velika i uspješna karijera, ako ne i naslov prvaka, Cruz vjeruje da je veteran Faber u ovom trenutku ipak bolji borac.

“Faber se još uvijek može dosta dobro natjecati s bilo kojim top 5 borcem u diviziji. Još uvijek je u vrhu. Mislim da bi pobijedio svog kolegu Codyja Garbrandta, kao i neke druge ljude. On je još uvijek jedan od najboljih boraca u diviziji. Nikada nisam rekao da se ne zna boriti, samo sam rekao da sam ja bolji.”

Iako Faber nije htio stati u kavez nasuprot svog bivšeg pulena T.J. Dillashawa kojem je Cruz u svom povratku borbama preoteo titutlu nazad u svoje vlasništvo, s Garbrandtom je situacija drugačija, tvrdi Cruz.

“Mislim da bi Faber prihvatio borbu s Codyjem. Cody ima takav stav da bi rekao, ‘Nokautirat ću i ja tebe Faber.’ No Dillashaw se ugledao na Fabera. Ima li su bratski odnos u kojem je Faber glumio velikog brata. Faber nije htio boriti s T.J.-em za pojas jer nije htio izgubiti od svog malog brata. U tom slučaju ne bi imao nikakav izgovor, a Faber je izgradio karijeru na izgovorima. Uvijek se hvali s uspjehom, a nikada neće priznati kad je pogriješio.”

Garbrandt je talentirani nokauter u usponu, ali Cruz vjeruje da mu Faberov stil ne odgovara.

“Tu se radi o razlici u stilovima, a također i poznaje Codyja. Njih dvojica će se s u jednom trenutku morati obračunati i da moram birati pobijednika vjerojatno bih izabrao Fabera.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI