Don Frye ulazi u UFC-ovu kuću slavnih!

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.06.2016 06:23h Autor:

Don Frye

Don “The Predator” Frye novo je ime objavljeno među onima koji će se ove godine naći među laureatima u UFC-ovoj Kući slavnih. On je tu čast dobio u kategoriji “Pioniri MMA-a”.

I jednostavno nema boljeg opisa za čovjeka koji je jednom za sebe i borce iz svoje generacije rekao: “Ja sam se borio u vrijeme dok su se natjecali ratnici koji su se došli potući i prebiti jedan drugog, za razliku od danas kad je cilj primiti što manje batina.”

Frye je inače bio hrvač koji je u UFC-u prvi put nastupio 1996. godine, kao 31-godišnjak. To je bilo na UFC 8 turniru, kojeg je i osvojio upisavši tri nokaut pobjede. Nastupio je i na idućem eventu, također startavši pobjedom, no zbog ozljede je odustao od daljnjeg natjecanja. Korak do novog trijumfa dogodio se na UFC 10, gdje upisuje dvije pobjede, a u finalu gubi od Marka Colemana. Ipak, krajem iste godine je ponovno na tronu, kad osvaja Ultimate 96 turnir.

Sve to dovelo ga je do tada najpopularnije svjetske promocije, Pridea, gdje također starta s pobjedom, no onda slijedi pauzi od čak četiri godine. Ipak, nakon povratka ponovno upisuje niz od četiri pobjede te u tom trenutku ima nevjerojatan skor 15-1. No, godine su stisle Fryea te od tog trenutka, pa do kraja karijere upisuje pet pobjede i osam poraza, s tim da se u UFC više nije vratio. Posljednji nastup odradio je 2011. godine u svom Texasu, gdje ga je savladao Ruben Villareal.

Fanovi ga pamte kao jednog od najagresivnijih boraca u povijesti sporta te kao čovjeka od čijih je 31 borbi, njih čak 29 završilo prekidom, većina u prvoj rundi. Danas Frye živi u Texasu, gdje je izgradio ranč na kojem uživa u mirovini. Na MMA eventima se ne pojavljuje, no zato vrlo često iste zna prognozirati kroz “Predator Predictions” video serijal ili ih javno prokomentirati nakon što ih pogleda na televiziji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI