Donald Cerrone: Gledajući koliko sam plaćen, bit će da me UFC baš i ne cijeni

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.06.2016 12:04h Autor:

Donald Cerrone

Drugi nastup u velteru i druga pobjeda prekidom za Donalda Cerronea dokaz su kako se jako dobro snalazi do 77 kilograma težine. No, on ne znam hoće li se iduću borbu vratiti do 70 ili ostati tu, no zna kako mu je honorar premal, gledajući kakve borbe pruža.

Patrick Cote nije poražen prekidom punih šest godina, no Kauboj je prekinuo i taj niz. Više puta tijekom borbe bio je blizu prekida, no on je došao tek u posljednjoj rundi, kad je serijom udaraca uspio doći do prekida. Naravno, nakon takvog nastupa, medije je najviše zanimalo u kojoj kategoriji će nastaviti svoju karijeru.

“Sviđa mi se boriti se u obje kategorije, a jedini kriterij oko izbora iduće borbe je gdje prije mogu dobiti protivnika”, u svom je stilu odgovorio Cerrone, da bi onda bio upitan kako to da je na samom početku srušio Cotea te da li je to bila taktika. Prokomentirao je cijeli tijek borbe:

“Ne, to nikako nije bio plan za borbu i nemam pojma kako se dogodilo, jednostavno sam se našao tamo. Osjećao sam se dobro, ne znam je li mi to bila jedna od najboljih borbi, no žao mi je što ga nisam uspio ugušiti. Na kraju je bitno da sam došao do pobjede prekidom, no onako bi mi bilo draže.”

To je Cerroneu deseta pobjeda u posljednjih 11 nastupa, i to sve u dvije i pol godine. Nerijetko je znao upisati i bonus, tj ovaj mu je šesti unutar tog niza. Ipak, misli da bi mogao zarađivati puno bolje gledajući na kakvom je sad ugovoru. Naime, on mu donosi 80.000 dolara po nastupu i još toliko u slučaju pobjede:

“Po tome koliko sam plaćen, reklo bi se da UFC ne značim baš ništa, no vidjet ćemo sad nakon ove borbe. Razgovarat ću s Danom po tom pitanju, pa da vidimo što možemo riješiti.”

Cerrone svakako zaslužuje biti plaćen prema učinku, ali i prema popularnosti. Kolika je ona, dovoljno se vidjelo kroz ovacije pune dvorane u Ottawi, iako je savladao njihovog borca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI