Donedavno je izgledalo neostvarivo: Europa ima četiri UFC pojasa!

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.02.2017 18:39h Autor:

Bisping, Jedrzejczyk, De Randamie, McGregor

UFC trenutno ima četiri nositelja pojasa iz Europe, što je duplo više nego u prve 22 godine najbolje svjetske borilačke promocije.

Naime, do UFC 185 eventa, koji je održan  14. ožujka 2015. godine u Dallasa, samo dva borca iz Europe nosila su pojas UFC prvak. Da, u prve 22 godine postojanja promocije to je uspjelo tek dvojici teškaša. Bili su to Bas Rutten i Andrei Arlovski.

Tog dana počela je nova era, a započela ju je Joanna Jedrzejczyk. Svi MMA fanovi iz Europe su tog dana bili na njenoj strani, ali rijetko tko je vjerovao da će Poljakinja savladati Carlu Esparzu, koja se suvereno prošetala 20. sezonom Ultimate Fightera, a kamoli da će nakon nje još iduće dvije godine suvereno vladati, bez procjene kad bi ju netko mogao skinuti s trona. Europa se tog dana probudila.

Idući je bio Conor McGregor. U ljeto iste godine postao je privremeni prvak perolake kategorije, kad je savladao Chada Mendesa, da bi oko pola godine kasnije odradio već legendarni udarac kojim je detronizirao Josea Alda, čime je došao do pravog pojasas. Taj mu je pojas u međuvremenu oduzet, no došao je do drugog, savladavši Eddiea Alvareza, krajem prošle godine. Tada je postao prvak lake kategorije, a taj pojas mu još uvijek pripada.

Iste te godine pojas je po prvi puta otišao u Englesku, a osvojio ga je dugogodišnji UFC borac Michael Bisping, koji je svima pokazao kako se trud jednog dana može i mora isplatiti. On je taj pojas do sada jednom obranio, a njegova borba protiv Yoela Romera se s nestrpljenjem iščekuje.

Posljednji europski pojas otišao je ovog vikenda u Nizozemsku, kod Germaine de Randamie, čime je Nizozemska automatski postala jedina europska država s dva europska prvaka kroz povijest. Europa više nije MMA liliputanac, europski borci i borkinje su s razlogom u svjetskom vrhu!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI