Dos Anjosu u meču s Covingtonom skoro “otpalo karfiol uho”: Sada je napokon riješio problem (FOTO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.06.2018 10:20h Autor:

Rafael dos Anjos (Instagram)

Bivši UFC prvak Rafael Dos Anjos se morao podvrgnuti neugodnoj plastičnoj operaciji lijevog uha koja je prošla, kako je sam izvijestio javnost, u najboljem redu.

Brazilac godinama muku muči s “karfiol ušima”, medicinskim stanjem koje je posljedica hrvačkog i “grappling” staža. Osim što mu se uši redovite pune s krvi nakon svakog ozbiljnijeg udarca ili hrvačke akcije, Dos Anjosu su se znale doslovno odvojiti od glave, a uzrok su opetovane traume koje su oslabile vezivno tkivo i kožu.

Upravo to se dogodilo već na početku meča s Colbyjem Covingtonom na UFC-u 225. Uho se odmah u prvoj rundi sa stražnje strane odvojilo od glave te je radi dubine posjekotine postojala opasnost da potpuno otpadne. Podsjećamo kako se slična stvar dogodila legendarnom Sakurabi u jednom od mečeva u Japanu, a tek nešto bolje je prošao James Thompson u meču protiv Kimba Slicea.

Koliko problema Brazilac ima s ušima govori i podatak da su mu prije meča s Robbiejom Lawlerom, a nakon sparinga s Michelom Bispingom, čak pet puta morali šivati isto uho. I prije dvoboja na UFC-u 225, dogodila se ista stvar, a uho je posljednji put zašiveno dva tjedna prije ulaska u Octagon. To objašnjava probleme već u prvoj rundi meča protiv Covingtona.

Kako se ova situacija ne bi ponavljala, liječnici su zaključili da je potrebna ozbiljnija operacija (plastična) i duža rehabilitacija.

Bivši prvak će u listopadu napuniti 34 godine te se nada da bi upravo tada mogao ponovno nastupiti u UFC-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI