Drew Dober otkrio kako je došlo do prekida meča: Moj protivnik je rekao sucu da sam tapkao! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.03.2015 09:45h Autor:

Dober i Silva

Jedan od najgorih sudačkih poteza u MMA-ju se dogodio prošlu nedjelju na UFC Fight Nightu u Rio de Janeiru u borbi između Drewa Dobera i Leandra Silve. Sudac Eduardo Hendy je prekinuo meč zbog samo njemu znanog razloga jer je svima bilo vidljivo da Dober nije tapkao te da nije niti bio u opasnosti od Silvine giljotine. Dober je razočaran ovom odlukom i uložit će žalbu Brazilskoj Atletskoj Komisiji.

Silva je pokušao izvesti giljotinu dok je Dober bio u polugardu, no zahvat nije bio dovoljno opasan da bi došlo do prekida borbe.

"Prekid borbe me iznimno zbunio.", izjavio je Dober za MMAFighting. "Nije me gušio. Bio je u toj poziciji iz koje me praktički nije mogao ugušiti. Bio sam vrlo zbunjen kad je sudac uskočio i zaustavio borbu te sam se nastavio boriti."

Dober ne može shvatiti što je pošlo po zlu. Rekao je sucu da nije tapkao, ali je Eduardo Hendy ipak prekinuo borbu.

"Sudac me pitao jesam li tapkao, rekao sam da nisam. Zatim je to pitao mog protivnika koji je rekao da sam tapkao. I to je bilo to. Silva me jako stisnuo, ali ruka nije prešla na vrat, nego sam zahvat blokirao bradom. Glava samo što mi nije otpala. Nepojmljiva mi je ideja o tapkanju ili padanju u nesvijest."

Uzevši u obzir ishod meča, Dober će pokušati kod Brazilske Atletske Komisije (CABMMA) preinačiti poraz u meč bez ishoda (no contest). Ima 15 dana kako bi podnio žalbu iako nije baš optimističan da će mu to poći za rukom.

"Definitivno se želim žaliti na ovu odluku. Želim napraviti sve što je u mojoj moći kako bih izbrisao ovaj poraz iz svog skora. Ostavit ću ovo u rukama komisije i ona će donijeti najbolju odluku.", izjavio je Amerikanac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI