Dva puta su se borile, a sada ju priprema za Joannu Jedrzejczyk

UFC 01.06.2018 12:11h Autor:

Rose Namajunas i Tecia Torres

Rose Namajunas i Tecia Torres do sada su odradile dvije borbe, u kojima je svaka slavila po jednom. Kako je Namajunas prvakinja, a Torres jedna od vodećih borkinja kategorije, potencijalna treće borba nije daleko, posebno ako Torres savlada Joannu Jedrzejczyk u svojoj idućoj borbi. A za nju se priprema upravo s prvakinjom Rose.

Nije ništa čudno kada borci ili borkinje koji su se međusobno borili krenu zajedno trenirati, posebno ako shvate da imaju što jedan drugom ponuditi. No, ukoliko postoji realna šansa da se u bližoj budućnosti susretnu, posebno ako je u pitanju neka bitna borba, takve se epizode najčešće izbjegavaju. Ipak, to ne smeta prvakinji slamka kategorije, Rose Namajunas i njenoj kolegici Teciji Torres.

Torres je trenutno u pripremama za borbu protiv Joanne Jedrzejczyk, koju će održati na UFC on FOX 30 eventu, koji se 28. srpnja održava u kanadskom Calgaryu. Budući da je Namajunas u kratkom vremenu dva puta savladala bivšu prvakinju, teško da je Tecia mogla pronaći bolju osobu za dati savjet što i kako napraviti u kavezu protiv Poljakinje. Njih dvije provele su dva dana zajedno u treningu, to su obilježile fotografiranjem, a nema nikakve sumnje kako je Torres pokupila ponešto mudrosti od prvakinje, koja je upravo pametnom taktikom došla do titule, koju je onda i obranila.

Tecia je Rose savladala 2013. godine u Invicti, dok joj se današnja prvakinja osvetila tri godine kasnije, na UFC eventu. To je ujedno jedan od dva Tecijina poraza unutar osam odrađenih UFC borbi, a posljednji poraz od Jessice Andrade ju je malo usporio oko namjere napada na titulu. Ipak, potencijalni trijumf protiv Jedrzejczyk dovodi je upravo tamo, dok bi Namajunas vjerojatno trebala titulu braniti protiv Andrade. Dakle, pobjede njih obje bi vjerojatno trebale dovesti do treće međusobne borbe. Tako je svakako lijepo vidjeti da ih tako što ne smeta da bi bile u toliko dobrim odnosima da nekada odrade i zajednički trening. Uostalom, Joanni Jedrzejczyk sigurno nije bilo svejedno kada je to vidjela.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI