Eddie Alvarez raskinuo ugovor s Bellatorom, očekuje se potpis za UFC

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.08.2014 21:45h Autor:

Eddie Alvarez

UFC-ova laka kategorija ovih bi dana trebala dobiti jedno veliko pojačanje. Eddie Alvarez napokon je uspio raskinuti ugovor s Bellatorom te je sloboedan za potpis s UFC-om, o čemu se govori već neko vrijeme, a prošli put je blizu prelaska u najjaču svjetsku organizaciju bio prije dvije godine.

Dolaskom Scotta Cokera na čelu Bellatora zaustavljena je tzv. tiranija koju je nad borcima ima prošli predsjednik Bjorn Rebney. Tako je nakon pregovora ostvarena želja prvaka Eddiea Alvareza, koji je htio raskinuti ugovor, da bi napokon mogao ostvariti dolazak u UFC.

Ovu odluku potvrdio je sam Coker rekavši: "Dozvolili smo Eddieu bezuvjetan raskid ugovora. On je sad slobodan za istraživanje tržišta i nemamo više nikakva prava na njega. Želimo mu sve najbolje u budućnosti."

Nakon toga izjasnio se i sam Alvarez, koji je bio malo sadržajniji: "Ovo je bio dugotrajan proces, no na kraju smo došli do odluku s kojom su obje strane sretne. Moram izraziti veliku zahvalnost za svo vrijeme koje sam proveo u Bellatoru, borio sam se tako od 2009. godine i sudjelovao sam u nekim uistinu sjajnim borbama. Ljudi su me uvijek sjajno tretirali i mnoga od tih lica će mi nedostajati u bližoj budućnosti. Sa Scottom Cokerom smo imali sjajne razgovore, no  u srcu sam osjetio da je vrijeme da krenem dalje. Vrijeme je za pokrenuti novo poglavlje u mojoj karijeri."

Alvarez iza sebe ima skor 25-3, a prvak Bellatora bio je od 2009. do studenom 2011. godine, kad je poražen od Michaela Chandlera u fantastičnoj borbi. Njemu se osvetio dvije godine kasnije, kad je u još jednom fenomenalnoj borbi slavio podijeljenom odlukom nakon pet rundi. Njihova treća borba trebala se održati ovo ljeto na Bellatoru 120, ali Alvarez je doživio ozljedu. Za novu priliku trebat će se ipak pričekati da se ponovno nađu u istoj organizaciji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI