Edgaru pronađen sjajan protivnik, no UFC 222 će biti otkazan ili postati Fight Night

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.02.2018 22:00h Autor:

Frankie Edgar

Ozljeda Maxa Hollowaya dovela je UFC u velike probleme te se čini da se UFC 222 neće održati, barem ne pod tim imenom. Frankieu Edgaru pronađen je najbolji mogući protivnik, no borba ne bi bila za titulu pa će event ili postati Fight Night ili će sve borbi naći svoje mjesto na nekim od idućih programa.

Nešto više o tome rekao je Ariel Helwani, koji je objasnio kako UFC mora što prije smisliti što će napraviti, budući da je event planiran za 3. ožujka, odnosno do njega je manje od četiri tjedna. Ono što je gotovo sigurno je da on neće biti PPV, jer promociji nema smisla raditi PPV event bez borbe za titule. To su pokušali riješiti dogovaranjem revanša Dillashawa protiv Garbrandta, no Dillashaw nije spreman prokockati svoju borbu protiv Demetriousa Johnsona, a druga opcija im je bila Cris Cyborg protiv Yane Kunitskaye, no Brazilka također nema namjeru prihvatiti tu borbu.

Ono što je UFC uspio je pronaći protivnika za Frankiea Edgara, koji je rekao da se spreman boriti pa makar time ugrozio svoje mjesto prvog izazivača. Na borbu protiv “Answera” je pristao Brian Ortega i ugovor za tu borbu će vjerojatno biti potpisan čim promocija službeno odluči što će napraviti s eventom. Bila bi to prava borba dva najizgledanija izazivača, posebno kada uzmemo u obzir da je Ortega na 5-0 skoru u UFC-u, a osim toga je atraktivan borac i pravi magnet za bonuse. Tada bi oni bili glavna borba na pet rundi, no također se spominje opcija da ih UFC stavi tjedan ranije, na UFC on FOX event u Orlandu.

Kako otkriva Helwani, UFC najradije ne bi mijenjao vrstu eventa, no isto tako su svjesni kako je PPV event bez borbe za titulu potpuno neisplativ. Ostatak programa također ne donosi atraktivnost u startu, posebno ako znamo da je kao sunaslovna borba planirana ona između Stefana Struvea i Andreia Arlovskog. Na glavnom programu se može očekivati debi MacKenzie Dern protiv Ashley Yoder te vjerojatno i borba Cat Zingano protiv Ketlen Vieire.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI