ESPN napao UFC zbog monopola i potplaćivanja boraca!

UFC 13.01.2012 10:19h Autor:

Dana White komentira dolazak na naše tržište!

ESPN je u javnost pustio kratku video najavu svog nedjeljnog priloga u kojem se vrlo kritički osvrće na poslovanje UFC-a. Na udaru se našao monopol američke MMA promocije i način na koji, kako to vide ESPN-ovi novinari, potplaćuju svoje borce.

Jučer je uslijedio i članak ESPN-ovog kolumnista, a bivšeg urednika Sherdoga, Josha Grossa, u kojem se UFC otpužuje za iskorištavanje boraca koji nisu dovoljno plaćeni za rizik koji preuzimaju kada ulaze u kavez.

Gross je, navodno, razgovarao s mnogo UFC-ovih boraca koji su svi redom željeli ostati anonimni jer se boje za svoje karijere. Prema njihovim riječima, u UFC-u vlada tiranije i potplaćenost, a većina boraca jedva krpa kraj s krajem.

“Dobivamo mrvice. Top pet posto boraca dobro zarađuje, no morate pogledati borce koji se bore u uvodnim mečevima. Ne mogu se boriti nigdje drugdje. Ako zarade 10 tisuća dolara svakih 6 mjeseci su sretni. Krpaju kraj s krajem”, rekao je jedan UFC-ov borac koji je ostao želio ostati anoniman.

Gross je i u prošlosti imao nekoliko sukoba s UFC-ovim šefom Danom Whiteom, koji je spremno dočekao ovaj članak i video. Preko Twittera je odgovorio:

“U javnost ćemo pustiti cijeli intervju (Fertitte, op.a) bez ikakvog rezanja ESPN-a. Jedva čekam. Vjerujte mi, bio sam svjedok ESPN-ove kuhinje i baš zato ja nisam želio sudjelovati u njihovom smeću od emisija. Ovo je pokušaj Grossa i ESPN-a da nam unište posao, no vaj put smo spremni. Rasturit ćemo ih. Sada sam u Riju, no spremni smo. Jako sam uzbuđen što ćemo ih razbiti i diskreditirati. Ne mogu trpiti laži u medijima. ESPN-u se ne može vjerovati”, zaključuje White.

Najavu videa i članak Josha Grossa možete pročitati OVDJE.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI