Evo što su sve odvjetnici Andersona Silve izmislili da bi ga oslobodili optužbi

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.08.2015 09:44h Autor:

Screenshot

Anderson Silva je u četvrtak suspendiran na godinu dana, njegov meč protiv Nicka Diaza je proglašen No Contestom, a dobio je i 380 tisuća dolara globe. Sukus je to saslušanja koje se napokon dogodilo ispred Atletske Komisije Nevade zbog pada na doping testu početkom 2015. godine.

> Kraj karijere? Anderson Silva suspendiran zbog dopinga na 1 godinu, kažnjen s 380 tisuća dolara!

Silva je zajedno sa svojim odvjetnicima pažljivo pripremao obranu, a za to vrijeme je trenirao nadajući se da će odluka biti oslobađajuća te da će nastaviti karijeru. Naime, obrana se temeljila na priznanju da je uzeo kontaminirane prehrambene suplemente neznajući da sadrže zabranjene supstance. Također je za pad na doping testu okrivio kontaminirane lijekove za seksualnu potenciju, a njegovi odvjetnici su i u testiranju vidjeli određenje diskrapancije jer su neki od danih uzoraka pokazali negativne rezultate.

Očigledno mu ljudi koji sjede u Komisiji nisu povjerovali pa je Brazilac suspendiran na jednu godinu, kažnjen s 380 tisuća dolara te je pobjeda protiv Diaza preinačena u No Contest. Mnogi smatraju da je Silva još i dobro prošao. Naime, od 1. srpnja je na snazi novi, mnogo rigorozniji režim kažnjavanja boraca koji padnu na doping testu. Suspenzije sada idu do četiri godine, a novčane kazne su još rigidnije.

Ono što šokira, a što je otkriveno tijekom saslušanja, jest podatak da Anderson Silva nikada u čitavoj karijeri nije bio testiran izvan natjecanja. Upravo se u tom podatku i treba tražiti "doping kaljuža" u kojoj se već duže vrijeme koprca elitna MMA promocija Ultimate Fighting Championship. Kako se Brazilac obično borio, baš kao i većina drugih UFC boraca, dva puta godišnje, sasvim je moguće da je konstantno koristio nedopuštena sredstva u  pripremnim razdoblju te bi čist dolazio na mečeve. Upravo je takav nekakav i zaključak ključnog čovjeka iz Atletske Komisije za ovaj slučaj Anthonyja Marnella. On je čitavu Silvinu obranu nazvao smiješnom.

"Mislim da je Anderson Silva napravio sjajne stvari za ovaj sport, ali ovo je prvi put da je bio subjekt pravog testiranja na doping", tvrdi Martell i zaključuje:

"Ovo što oni pričaju su igrice. A ja kad čujem njegovo svjedočenje osjećam veliku frustraciju."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI