Faber priznao da mu je borba s Cruzom možda bila posljednja

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.06.2016 00:32h Autor:

Urijah Faber

UFC-ov veteran i nekadašnji prvak WEC perolake kategorije Urijah Faber izgubio je i drugi meč protiv Dominicka Cruza, što mu je bio šesti poraz u borbi za naslov uz još jednu za privremeni pojas, otkako je izgubio titulu prije osam godina.

Može se pohvaliti da je jedini borac koji je porazio aktualnog prvaka Cruza, ali bilo je to još 2007. te je od tada izgubio oba revanša. Ovaj posjednji na UFC 199 mogao bi biti i posljednja borba 37-godišnjeg borca.

“Svaka čast Cruzu, ima težak udarac, talentiran je borac i imao je savršenu borbu. Nemam što prigovoriti. Plan je bio da rano napravim pritisak. Iznenadio me s nekim udarcima na početku, svestran je borac. Umor nije bio problem, uhvatio me nekoliko puta nespremnog i deklasirao me. Ne sviđa mi se to, moram vidjeti što se dogodilo. Volim ovaj sport, volim to što radim, volim se boriti i trenirati. Ali želim biti najbolji što mogu biti”, rekao je Faber, a u oktogonu je nakon poraza priznao da bi mogao završiti 13 godina dugu karijeru.

“Ne mogu sada to reći, ali razmislit ću. Strast mi je biti na vrhu, a večeras nisam bio. Prvo ću se odmoriti, a onda odlučiti što dalje”.

No, dodao je da još želi ostvariti jedan san, nastupiti u novoj areni u Sacramentu pred svojim fanovima. “Ne želim prenagliti s odlukama. Znam da ćemo dobiti arenu, to bi bilo ostvarenje sna, i to je nešto na što trebam misliti”.

Faberu je ovo bio treći poraz u posljednjih šest borbi, a prošle godine izgubio je odlukom od Frankieja Edgara i na isti način pobijedio Frankieja Saenza.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI