Frankie Edgar i Yair Rodriguez dodani na već spektakularni UFC 211

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.03.2017 23:58h Autor:

Edgar vs. Rodriguez

Borba bivšeg UFC prvaka Frankie Edgar i vjerojatno najvećem talenta perolake kategorije, Yaira Rodrigueza, nova je akvizicija na programu UFC 211 eventa u Dallasu.

Promocija je odlučila složiti uistinu spektakularan program za event kojeg predvode Stipe Miočić i Junior Dos Santos te smo ovaj tjedan gotovo svaki dan dobili po jednu novu izuzetnu zanimljivu borbu. Današnja akvizicija možda je i najuzbudljivija jer će Yair Rodriguez izaći na neusporedivo najteži ispit do sada.

Yair Rodriguez (10-1, 6-0 u UFC-u) je imao lagan ispit u siječnju, protiv već potrošenog BJ Panna, čime je došao do šeste pobjede u UFC, gdje je došao kao pobjednik prvog latinoameričkog Ultimate Fightera. 24-godišnji Meksikanac jednostavno oduševljava svojim atraktivnim stilom borbe, a svakim nastupom dokazuje kako konstantno napreduje.

No, sada ćemo tek vidjeti koliki je zapravo njegov talent jer ga čeka Frankie Edgar (21-5-1, 15-5-1 u UFC-u), bivši prvak lake kategorije, koji je kao član perolake poražen tek od Josea Alda i to dva puta u borbi za titulu. Popis njegovih ‘skalpova’ do 66 kilograma je impresivan, a to su Charles Oliveira, BJ Penn, Cub Swanson, Urijah Faber, Chad Mendes i Jeremy Stephens. Pobjeda nad mladim Yairom puno bi značila za njegovu karijeru, odnosno pokazao bi kako je još uvijek daleko od naziva veteranog, iako iza sebe iza već gomilu ratova i vodeći je borac u povijesti UFC-a po vremenu provedenom u oktogonu.

Nema sumnje kako bi se ova borba trebala naći na glavnom programu eventa, iako zapravo nikad nije sigurno kada je ovako spektakularan popis borbi u pitanju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI