Frankie Edgar objasnio zašto je prihvatio borbu protiv Ortege

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.02.2018 20:40h Autor:

Frankie Edgar

Frankie Edgar nije ni trenutka dvojio oko toga namjerava li prihvatiti zamjenu za Maxa Hollowaya, nakon što se ovaj ozlijedio. Pa čak i nakon što je UFC odlučio kako će to biti opasni Brian Ortega.

Pravi ringišpil emocija prolazio je kroz glavu Frankiea Edgara kada je saznao za ozljedu Maxa Hollowaya, što je automatski značilo da se on neće protiv njega boriti za titulu UFC-ovog prvaka perolake kategorije. Odnosno, da se to neće dogoditi na UFC 222 eventu, kojeg su trebali predvoditi. Posebno je teško kada se tako nešto dogodi uslijed kampa za borbu, no nešto slično se u dogodilo i Hollowaya, kada je Edgar zbog ozljede bio prisiljen otkazati borbu koju su trebali odraditi na UFC 218, početkom prosinca prošle godine.

“Bio sam ljut, nakon što nam je otpala borba jer sam se ja ozlijedio, sad se ozlijedio i on. Nevjerojatno kako nemamo sreće. Bio sam povrijeđen i depresivan, no prešao sam preko toga. Na kraju mi je jedino bitno bilo da ostanem na eventu, jer mi nedostaju borbe, predugo sam izvan ovoga. Nisam se borio od svibnja prošle godine i jednostavno nisam dalje želio čekati. Vrijeme prolazi, nakon svih kampova i treninga želim odraditi borbu. Osim toga, ukoliko se ne borim, neću biti plaćen, tako da sam svakako imao namjeru ostati na programu i ne bih odbio niti jednog protivnika”, objasnio je Edgar, u jučerašnjeg razgovoru kod Ariela Helwania, zašto niti u jednom trenutku nije odustao od nastupa na ovom eventu.

Budući da je za protivnika dobio drugog glavnog kandidata za napad na titulu, Briana Ortegu, Edgar bi porazom mogao prokockati sve što je napravio da bi došao do nove prilike za postati prvakom. Posebno nakon što je impresivnom predstavom ugasio hype koji se stvorio oko Yaira Rodrigueza. Ali, sada može ugasiti onaj oko još jednog mladog borca koji impresionira svojim predstavama u kavezu. Ortega je zapravo bio najbolji kandidat za ovu borbu, iako Frankie kaže kako mu je bilo apsolutno svejedno koga će mu UFC dovesti.

“Drago mi je da je to na kraju Brian Ortega jer ta borba ima najviše smisla. On je broj 3 na svijetu i odmah je ispod mene, tako da to apsolutno ima smisla za stanje u diviziji. No uistinu mi nije bilo bitno tko će doći sve dok ja ostajem na programu. Ortega je opak borac, pravi je igrač. Nema straha uči u okršaj na nogama ili na podu protiv bilo koga. Osim toga, ima sjajan gard i opasnu BJJ tehniku. Svakako je opasan protivnik i još zaslužuje respekt što je prihvatio ovu borbu bez punog kampa. No, mislim kako je nedavno potpisao novi ugovor, a sada želi i moje mjesto. Ovom borbom može puno dobiti, tako da me ne čudi što je odlučio okušati se.”

Zanimljivo je pitanje postavio Helwani oko cijele situacije u kategoriji, odnosno misli li Edgar da pojas više nema toliku vrijednost kao nekada, budući da je iznio gore navedeni stav.

“Ni u kom trenutku ne mislim da je pojas izgubio na vrijednosti, i dalje mi stoji jako visoko na ljestvici prioriteta. Svakako želim postati prvak ove kategorije prije nego se odlučim umiroviti. Stvar je u tome da smo mi borci koji zarađuju svojim nastupima i meni je potrebno da uzmem neki novac. Nije ovo baseball ili košarka da imamo garantirani novac. Plaćen sam jedini ako uđem u oktogon i odradim svoj posao, tako da je na meni da budem tamo kada je potrebno. Zapravo, moj glavni cilj u karijeri je uvijek isti, pobijediti u idućoj borbi.”

A do iduće borbe ostalo je manje od tri tjedna i Frankie će sigurno biti spreman na ono što je Ortega do sada pokazao. No, ima li Brian nekog asa u rukavu koji će upotrijebiti protiv borca kojeg s razlogom zovu The Answer (odgovor). Naš “The Answer” dobiti ćemo 3. ožujka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI