Frustrirani James Vick: Imam jedan od boljih skorova, a UFC me konstantno škartira

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.02.2018 10:14h Autor:

James Vick

Za jednog borca današnji nastup na UFC eventu u Austinu znači nešto više. To je domaći dečko iz Texasa, James Vick, koji se svakom borbom nada da će napokon iskočiti i dobiti pažnju UFC-a koju zaslužuje, no to se još nije dogodilo.

30-godišnji Vick (12-1, 8-1 UFC) svakako je jedan od najboljih boraca za koje niste čuli. Barem ako ste u većini gdje ne spadaju pasionirani MMA fanovi koji prate svaki event od prve do posljednje borbe. I to je prije svega krivica njegovog poslodavca, jer je u pitanju jedan od najboljih boraca svijeta lake kategorije. Na ljestvici se nalazi na 12. mjestu, iako je mogao biti i više, no to ga ne zabrinjava. Vjeruje kako ove godine može čak do borbe za titule.

“Cilj je postati svjetski prvak do kraja ove godine, a plan je ovakav. Nakon što pobjedim u ovoj borbi, biti ću u Top 10. Tad ću se boriti protiv nekoga tko je u Top 5, a nakon što uvjerljivom pobijedim i tu borbu, do kraja godine ću se boriti za titulu”, rekao je Vick, iako je to poprilično optimističan slijed događaja, znajući kakve mu je UFC borbe davao do sada.

Od njegovih osam UFC pobjeda, pet je došlo prekidom, no samo jednu su u UFC-u smatrali vrijednom bonusa. Trenutno je unutar niza od tri impresivne pobjede, jedne gušenjem i dvije nokautom, gdje je posebno impresivna ona protiv Joea Duffya s UFC 217 eventa. Vick je vjerovao kako mu pobjeda protiv popularnog Irca može donijeti mjesto predvodnika ovog eventa, no to se nije dogodilo.

“Mislim da sam trebao biti u glavnoj borbi ovog eventa i ne znam zašto nisam. Ponudio sam se kao protivnik Cerroneu, nije mi bila važna kategorija i ne znam zašto nisam dobio tu borbu. I onda vidim kako se Jake Matthews, borac kojeg sam savladao prije četiri borbe, bori na glavnom programu PPV-a eventa. A ja imam duplo više pobjeda od njega. Imam jedan od najboljih skorova u cijeloj promociji, a rijetko tko izvan savezne države odakle dolazim zna tko sam. Sve je to jer mi UFC ne daje ono što sam zaslužio. Na meni je da nastavim pobjeđivati, a nakon ove borbe ću prvo tražiti više novca”, ljut je i frustiran, ali ne dozvoljava da mu to pomuti koncentraciju prije tako važne borbe.

Njegov protivnik u sličnoj je situaciji kao on, s tim da na svojoj strani nema faktor godina. Francisco Trinaldo (22-5, 12-4 UFC) u posljednjih je devet borbi poražen tek od bivšeg izazivača Kevina Leea, što ga zapravo stavlja u sličnu poziciju kao Vicka. Jedina je razlika da što je Trinaldo taktičar, koji do većine svojih pobjeda dolazi na bodove. Vick ne sumnja da će tako nešto pokušati i ovog puta, no upravo tu vidi svoju šansu za završiti ga, jer ne vjeruje da će mu isto uspjeti.

“Bolji sam od njega bilo gdje. Većina boraca budu iznenađeni kad vide koliko sam snažan. Vide da sam visok i mršav pa misle da me mogu slomiti, ali prevare se. Ovog tipa namjeravam riješiti unutar dvije runde, no neću ići u nepotreban rizik. Boriti ću se oprezno, a onda ga riješiti kada on vidi da me ne može dobiti na bodove te nakon što otvoreno napadne. To mu neće dobro proći.”

Vick i Trinaldo nalaze se na glavnom programu današnjeg eventa, kao četvrta od šest borbi u nizu vrlo dobrog fight carda.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI