FS anketa: “Kako bi riješili problem skidanja kilograma u UFC-u?”

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.06.2018 16:17h Autor:

Ilustracija

UFC je priznao vlastitu pogrešku i sada želi vratiti stvari na staro. Većina boraca se tome protivi jer smatra da je novi sustav bolji, samo što su neki pojedinci jednostavno neodgovorni. A koje je onda rješenje za ovaj vrući problem s kojim se suočava UFC u ovom trenutku?

Radi se naravno o problemu s vaganjem koji je dosegao tolike razmjere da ozbiljno ugrožava financijske ciljeve Ultimate Fighting Championshipa. Teško se sjetiti posljednjeg velikog eventa kojem nije prethodila drama jer je neki od glavnih aktera pao na službenoj vagi. Posljednji u nizu je Yoel Romero zbog čega je UFC 225 postao bez jednog od dva meča za pojas UFC prvaka. Usput govoreći, Kubanac je pao vagu i uoči pretposljednjeg nastupa protiv Lukea Rockolda. Kritičari ukazuju na to da bi se vrlo brzo mogla dogoditi neka tragedija, koja će samo produbiti problem i ponovno na MMA sport baciti negativno svjetlo.

U ponedjeljak se oko gorućeg problema oglasio i UFC-ov Performance Institut, koji je napravio veliku analizu proučavajući navike svojih boraca te je stigao do određenih zaključaka. A kao glavni zaključak se nameće da borci izvan natjecanja ne bi smjeli biti teži više od 10 posto tjelesne mase s kojom ulaze u Octagon. Prevedeno, ako se borac natječe u kategoriji do 77 kilograma, izvan natjecanja ne bi smio imati više od 77 plus 7.7 kilograma, što iznosi 84.7 kg.

Osim toga, istraživanje je pokazalo da borac u tjednu borbe može izgubiti tek 1.5 posto masti koju sadrži njegovo tijelo. Sve ostalo je čista dehidracija što objašnjava zašto je taj postupak toliko opasan.

“Kritično je da uspostavili dugoročan plan i damo primjer borcima kako bi znali odrađuju li posao skidanja kilograma na adekvatan način i u adekvatnom vremenskom periodu. Spuštanje tjelesne mase se mora odvijati postupno, a tek tako nema utjecaja na stanje organizma”, pokazuje istraživanje UFC-ovog Performance Instituta.

Koje je vaše razmišljanje kada govorimo o problemu skidanja kilograma UFC boraca. U našoj najnovijoj anketi vas pitamo upravo to – “Kako bi vi riješili ovaj gorući UFC-ov problem?”

U anketi smo ponudili nekoliko rješenja, a ukoliko imate neko vlastito, bit ćemo sretni ga pročitati u komentarima ispod teksta. Hvala vam na sudjelovanju!

Kako bi riješili problem skidanja kilograma u UFC-u?

GLASAJ

Loading ... Loading ...

UFC preko svog Instituta poručio borcima: “Trebali bi ostati unutar 10 posto tjelesne mase iznad svoje kategorije”

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI