Georges St-Pierre o povratku: Bisping i McGregor imaju moj broj…

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.06.2016 14:28h Autor:

Georges St Pierre, Photo by Jeff Bottari

Čini se da glasine o potencijalnoj borbi između prvaka srednje kategorije Michaela Bispinga i umirovljenog kralj veltera Georgesa St-Pierra i nisu tako daleko od stvarnosti. U gostovanju na MMA Houru GSP je otkrio Arielu Helwaniju ne samo da je spreman za povratak u oktogon, već i da ne bi imao ništa protiv borbe s Britancem ako je to odluka kompanije i fanova.

Bisping je nakon osvajanja titule na UFC-u 199 odlučio krenuti u potragu za prvim izazivačem, a osim priželjkivanog revanša s Danom Hendersonom, “Rush” mu se kao iznimno unosno ime našao na vrhu liste. Bisping je izazvao GSP-a rekavši kako bi ga volio poslati nazad na filmski set.

“Ne vjerujem da bi me Michael Bisping poslao nazad na filmski set. Veći je od mene, ali vjerujem da imam više vještine, da sam bolji sportaš i inteligentniji borac. Svijet se ne vrti oko mene, ali ako je to borba koju žele fanovi i UFC, imaju moj broj i mogu nazvati mog agenta, nema problema”, rekao je GSP.

Iako je zainteresiran za meč s Bispingom, GSP je demantirao njegove izjave prema kojima ga je St-Pierrov menadžment kontaktirao oko borbe.

“Ja i moj menadžment nikada nismo kontaktirali Bispinga i tražili tu borbu kao što je on rekao. Nisam još pričao s UFC-om oko borbe.”

Povratak St-Pierra u oktogon nije motiviran ponovnim osvajanjem titule već velikim borbama koje su interesantne fanovima i donose veliku zaradu. Iako nitk0o nije očekivao da Bisping nakon 10 godina u UFC-u ovako procvijeta, GSP priznaje da je on trenutno jedan od najistaknutijih imena u organizaciji.

“Uvijek sam govorio da ću se vratiti zbog neke velike borbe. Bisping je borac s kojim se sada treba boriti. Pobijedio je Andersona Silvu, nokautirao je Rockholda, a on je pobijedio Jacarea i Weidmana. Veći je od mene. Dok sam se borio u velteru nikada nisam razmišljao o tome da se penjem u višu kategoriju i onda opet spuštam jer sam bio prvak u velteru.

No, sad kada sam umirovljen mogu više ekperimentirati. Da želim mogao bih se boriti i u lakoj kategoriji, bez problema. Mogu se boriti i u srednjoj. Nisam veliki velteraš, ali da se borim s Bispingom mislim da bih ga dobio iako je veći od mene.”

Još jedno ime koje se vezalo uz povrtaka Kanađanina je prvak pero kategorije i najpopularniji UFC borac, Conor McGregor. Kao i s Bispingom St-Pierre je sasvim otvoren za taj meč ako ponuda dođe na stol.

“Gledajte, ja ne ganjam te borce. Ne trčim za njima, ali ako me izazove i ako je to nešto što fanovi žele, onda sam zainteresiran. Znam da je on veliko ime. Mislim da ga mogu pobijediti. Mogu pobijediti i njega i Diaza. kao borac sam uvjeren u svoju pobjedu jer mislim da sam najbolji.”

 

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI