Griffin: Dosta njih još mogu prebiti u UFC-u, ali to nisu top borci

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.07.2012 07:08h Autor:

Forrest Griffin

 Američki MMA borac Forrest Griffin natječe se u UFC-u posljednjih sedam godina i smatra kako se polako počinje bližiti trenutak kada će reći zauvijek zbogom oktagonu.

32-godišnji policijski službenik Forrest Griffin član je elite u UFC-u već punih sedam godina, koliko se natječe u toj organizaciji i iako možda po godinama ima još dosta vremena za nastupe ako je uzeti u obzir kada su se neki umirovili, on je polako već počeo razmišljati o odlasku.

UFC je ovog tjedna za okruglim stolom okupio nekoliko svojih aktualnih i bivših prvaka, no gledanje snimke njihove rasprave onemogućili su za posjetitelje iz Hrvatske. Među tim prvacima našao se i Forrest Griffin, koji je bio prvak u poluteškoj kategoriji 2008. godine kada je svladao Quintona Jacksona, no samo par mjeseci kasnije je titulu izgubio u meču protiv Rashada Evans.

Od tog poraza u prosincu 2008. godine odradio je samo četiri borbe s učinkom od dvije pobjede i dva poraza. Znači li to da je izgubio motivaciju za učestalije borbe te se bliži trenutak odlaska?

“Ne znam, neću još dugo biti ovdje. Radim sad s nekim mladim dečkima poput Alexandera Gustaffsona. Ja sam star, čovječe. Još je u UFC-u dosta boraca koja ja mogu prebiti, ali ne znam baš koliko je njih članova top 10, dok sam ja trenutno i dalje među najboljih 25 boraca na svijetu u poluteškoj kategoriji”, smatra Forrest.

Griffin ne želi otići bilo kako, ne želi karijeru završiti s nizom od nekoliko poraza. “Treba otići kada skor nije toliko loš, što je trenutno slučaj kod mene. Možda ću otići sa skorom u posljednjih šest borbi 2-4, no bitno je i s kime se boriš i od koga gubiš.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI