Griffin: Umrijet ću za pobjedu, jer ovo je najbliže što mogu biti heroj

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.07.2012 04:11h Autor:

Forrest Griffin

 

 Forrest Griffin unatoč određenim nagađanjima ipak nema namjeru također završiti karijeru nakon ovog vikenda i meča protiv Tita Ortiza kojem će to biti posljednja borba u karijeri.

UFC 148 osim fantastičnog dvoboja Andersona i Chaela nudi nam još jedan atraktivan okršaj koji se ipak debelo nalazi u sjeni spomenute dvojke. Tito Ortiz odrađuje svoju posljednju borbu u karijeri, ulazi po treći put u životu u kavez s Forrestom Griffinom, za kojeg neki smatraju kako mu isto ne bi bila loša odluka da i on postupio kao najnoviji član UFC-ove Kuće slavnih.

No, Griffin ipak odbacuje savjete o odlasku u mirovinu i planira još neko vrijeme ostati aktivan, jer upravo borbe smatra nešto po čemu će ga pamtiti nakon 20 ili 30 godina.

“Tito je rekao nešto što mi je zagolicalo maštu. Rekao je da će umrijeti za pobjedu u ovom meču. Najprije mi je zvučalo to malo smiješno , ali kad malo razmislim, ako će me ljudi po nečemu pamtiti za 20 ili 30 godina, onda će to biti borbe. Nikad nisam bio vojnik, vatrogasac ili policajac. Nikad nisam toliko uložio u nešto. Ovo mi je prilika da budem najbliže moguće statusu heroja, tako da i ja ću umrijeti za ovo!”, rekao je Forrest.

Ortiz je Griffinu bio prvi teži protivnik u UFC-u kada su se sučelili 2005. godine. Griffin je u tom meču poražen podijeljenom sudačkom odlukom, no zahvaljujući sjajnoj predstavi osvojio je publiku i dočekao je revanš četiri godine kasnije. Tada je također pobjednik proglašen podijeljenom odlukom, no u tom slučaju to je ipak bio Griffin.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI