Gunnar Nelson: Pravi šampioni svoje borbe dobivaju prekidom

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.03.2017 21:30h Autor:

Gunnar Nelson

Iako na sam spomen imena Gunnara Nelsona rijetko kome dolazi vizija atraktivnog borca, brojke govore drugačije. Nelson je pravi “finisher”, a o tome ima i zanimljiv stav.

Islandski borac vlasnik je profesionalnog skora 16-2-1, a sve svoje pobjede osim jedne je ostvario prekidom. Onaj koji je izdržao bio je Jorge Santiago, prije četiri godine u Nelsonovog drugoj UFC borbi. Sve su to podaci koji govore u prilog tome da kod njegovih borbi možemo očekivati uzbuđenje.

Nelson zapravo ima jasan stav o završavanju borbi te kaže kako svaki puta u kavez ulazi s ciljem da ne dočeka sudačku odluku. Uostalom, dva od tri puta kada se to dogodilo je završio poražen.

“Nisu mi jasni oni borci i timovi koji u kutevima komentiraju kako je netko dobio rundu tj. da gubi ili vodi u rundama. Kao da im je sav fokus na tome da pobjeđuju runde. Ako si borac i to borac koji može završavati borbe, onda ih trebaš završavati i težiti tome. Ako želim biti pravi prvak, moraš pobjeđivati prekidima. To je moj pogled na tu situaciju. Ako si prvak, a sve ti borbe odlaze do sudačke odluke, to je dokaz da možeš držati pojas protiv najboljih, ali ja to ne želim. Ja želim biti prvak i to pravi prvak, onaj koji završava svoje borbe.”

Pobjedom protiv Alana Joubana, Nelson je došao do 7-2 skora unutar UFC-a i čeka idući ispit. To bi mogao biti netko iz samog vrha, a ukoliko savlada i njega, postati će ozbiljan pretendent na titulu do 77 kilograma, titulu za koju postoji izuzetno brojna konkurencija. A onda bi možda upravo načini dolaska do pobjeda mogli biti presudan faktor oko toga tko ima prednost ispred drugih.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI