Holloway slavio nakon što Oliveira ozlijedio ključnu kost, Magny završio hype oko Ericka Silve

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.08.2015 09:38h Autor:

Holloway i Oliveira

Noćas je, uz izravni prijenos na Fight Channelu, održan UFC Fight Night 74 s Charlesom Oliveirom i Maxom Hollowayjem u glavnim ulogama. Nažalost, "main event" je prekinula ozljeda Oliveire te je dvoboj morao biti prekinut već u prvoj rundi. U sunaslovnoj je borbi Neil Magny svladao Brazilca Ericka Silvu podijeljenom odlukom sudaca.

Od Hollowaya i Oliveire očekivala se jedna od najboljih borbi godine, no više sila to nije dozvolila. Sve je bilo gotovo nakon nešto manje od sto sekundi, što je šteta, jer niti jedan borac nije pokazivao namjere defenzivnog pristupa. Iako je Holloway u startu imao prednost na nogama, Oliveira je također napadao. Ipak, nakon što je krenuo na jedno rušenje, Holloway je uspio okrenuti i srušiti njega, a nakon što su se ustali, Oliveira se uhvatio za ključnu kost te legao u velikim bolovima i nije bilo druge nego prekinuti borbu.

Iz usporenog snimka se da pretpostaviti da je do ozljede došlo kad se Holloway ustajao iz garda, odnosno kad je otresao ruku svog protivnika. Max je tako ispunio svoju želju da što prije bude gotova borba te da može krenuti na idućeg protivnika. Ipak, vjerojatno mu nije drago zbog načina na koji je pobjeda došla, jer nikad nije lijepo vidjeti ozljedu protivnika.

U sunaslovnoj borbi su nastupili Erick Silva i Neil Magny, koji je borbu prihvatio prije dva tjedna i to samo tjedan dana nakon poraza od Demiana Maie. Ipak, Magnyu to nije smetalo te je slavio podijeljenom odlukom sudaca, iako je ostao dojam da je to moglo biti i jednoglasno. U prvoj je rundi limitirao Silvu na samo jedan značajan udarac, u drugoj je malo usporio no i dalje dovoljno kontrolirao, da bi u trećoj rundi samo taktički završio izmorenog Silvu. Može se pretpostaviti kako je prisilni hype, koji je UFC stvorio oko Brazilca, napokon završen. No, tko zna, možda mu UFC ponovno servira nekog neadekvatnog protivnika te mu stvori još jednu priliku.

Da se nevjerojatne stvari događaju, potvrdila je treća borba. Patrick Cote je napokon nekoga nokautirao, nakon više od tri godine, a to je bio Josh Burkman, borac kojeg do sad nije nokautirao nitko, u 40 odrađenih borbi. To se dogodilo početkom treće runde, nakon što su u prve dvije prezentirali otvorenu borbu. Ipak, ta runda nije krenuli s vodom na mlinu Cotea. Burkman je već na početku ozbiljno pogodio te krenuo seriju, koju je Kanađanin na neki način ipak izdržao, da bi početkom druge minute pogodio kroše koji je srušio Burkmana. Sudac mu je dao dovoljno vremena da se oporavi, no nakon desetak sekundi ground n' pounda, prekinuo je borbu te donio pobjedu Coteu.

Dva velika kanadska potencijala upisali su po jednu pobjedu i poraz. Olivier Aubin-Mercier je receptom svog mentora Georgesa St-Pierrea riješio Tonya Simsa, dok je Chad Laprise doživio prvi poraz u karijeri. Njega je izuzetno agresivnom serijom nokautirao Francisco Trinaldo. Osim Silve, prekinut je još jedan, ipak malo kratkotrajniji hype. Maryna Moroz je ipak protiv Joanne Calderwood imala svoj trenutak, jer to isto nije uspjela nastaviti protiv Valerie Letourneau. Kanađanka je bila bolja, u jednoj izuzetno agresivnoj i dinamičnoj borbi te nanijela Ukrajinki prvi poraz.

S uvodnog programa vrijedi spomenuti nokaut Frankiea Pereza protiv Sama Stoura, kojem je ovo treći nokaut poraz u nizu (dva u prvoj minuti borbe) te je možda vrijeme da razmisli o mirovini. Felipe Arantes je impresivnim armbarom završio Yvesa Jabouina, a Nikita Krylov je još jednom dokazao kolike UFC radi greške postavljajući ga u poziciju autsajdera. Nakon što je izvukao iz neugodne giljotine, lako je došao do svoje prilike za gušenje te slavio protiv Marcosa Rogeria da Lime. 19. Nikitina pobjeda u karijeri, a sve su došle prekidom u prvoj rundi, impresivno! Uspješan debi imao je Latvijac Misha Cirkunov, koji je krajem prve runde slavio nokautom.

UFC Fight Night: Holloway vs. Oliveira

Max Holloway def. Charles Oliveira by TKO (ozljeda, R 1, 1:39)
Neil Magny def. Erick Silva by Podijeljena odluka sudaca (29-28, 28-29, 30-27)
Patrick Cote def. Josh Burkman by TKO (udarci, R3, 1:36)
Francisco Trinaldo def. Chad Laprise by TKO (udarci, R1, 2:43)
Olivier Aubin-Mercier def. Tony Sims by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 29-28)
Valerie Letourneau def. Maryna Moroz by Jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 30-27)

Uvodne borbe:

Frankie Perez def. Sam Stout by TKO (Udarci, R1, 0:54)
Felipe Arantes def. Yves Jabouin by Prisiljavanje na predaju (Armbar, R1, 4:21)
Nikita Krylov def. Marcos Rogerio de Lima by Prisiljavanje na predaju (RNC, R1, 2:29)
Chris Kelades def. Chris Beal by Podijeljena odluka sudaca (27-30, 29-28, 29-28)
Misha Cirkunov def. Daniel Jolly by KO (Udarci, R1, 4:45)
Shane Campbell def. Elias Silverio by Jednoglasna odluka sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI