Iz UFC-a otpušten Nikita Krylov!

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.02.2017 11:21h Autor:

Nikita Krylov

Još jedan apsolutno nerazumljiv potez dolazi od strane menadžmenta UFC-a. S rostera je otpušten ukrajinski borac, do sada rangiran unutar ljestvice poluteške kategorije, Nikita Krylov.

Za ovu odluku je uistinu teško naći objašnjenje, ali je činjenica kako se Krylov više neće boriti u UFC-u, barem neko dogledno vrijeme ukoliko ga ne odluče ponovno angažirati. Promociju tako napuštaa jedan od najatraktivnijih i najtalentiranijih boraca na cijelom rosteru, a što još više čudi, on je bio dio najslabije divizije, one do 93 kilograma, koja je već jako dugo u problemima.

Ipak, čini se da UFC to ne smatra problemom. Rashad Evans spustio se u srednju kategoriju, Ryan Bader je na putu u Bellator, a dva najveća potencijala, naravno uz Nikitu mislimo na Mishu Cirkunova, dobili su slobodne papire za naći novu promociju u kojoj će oduševljavati fanove.

Krylov je UFC-u pristupio prije tri godine kao teškaš, kada mu je bila samo 21 godina. U debi borbi je poražen od Soe Paleleia, ali već u svom idućem nastupu savladava Walta Harrisa high kickom, nakon čega odlučuje spustiti se u polutešku kategoriju. Tamo u prvoj borbi gubi od Ovincea St. Preuxa, no onda kreće serija od pet pobjeda, koju je u prosincu prekinuo gore spomenuti Misha Cirkunov. Tako je Krylov svoju UFC epizodu završio sa šest pobjeda i tri poraza, a sve pobjede ostvario je prekidima. Zapravo, svaku od svoje 21 pobjede u karijeri (osim toga ima pet poraza) ostvario je prekidom, od toga čak 19 u prvoj rundi. Još jedan argument na tvrdnju kako je ovo nevjerojatan potez.

Na kraju svega ostaje dojam kako je ekipa iz WME-IMG odlučila kako im Europa više ne predstavlja ciljanu skupinu, pa se iz tog razloga tako lako rješavaju najboljih europskih boraca. Ili misle da im je Conor McGregor dovoljan za ostaviti jedan cijeli kontinent pod svojom dominacijom? U sportu koji još uvijek raste najbrže na svijetu? Valjda ekipa iz vlasništva UFC-a ima neki plan zbog čega sve ovo radi. Nama, sa sportske strane, apsolutno ništa nije jasno.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI