Jacare: Već sam se trebao boriti za titulu

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.08.2014 18:24h Autor:

Ronaldo Souza

Ronaldo Jacare Souze je u završnim pripremama za borbu koju će, 5. rujna, odraditi protiv Gegarda Mousasia. Iako je prihvatio taj susret bez previše negodovanja, brazilski borac ipak smatra da se već trebao boriti za titulu.

Ronaldo 'Jacare' Souza ostvario je tri pobjede otkad je postao član UFC-a, a kad se tome pridodaju tri iz Strikeforcea, koje je ostvario nakon što je izgubio pojas prvaka od Luke Rockholda, njegov niz iznosi šest pobjeda nad vrlo dobrim borcima. Iz tog razloga, Jacare misli kako se već trebao boriti za pojas UFC prvaka.

"Gledajući prema rankingu naše divizije, mislim da sam se već trebao boriti za naslov prvaka. No, sad ne smijem razmišljati o tome, moram prvo pobijediti Mousasia, no mislim kako sam vrlo blizu ostvarenja svog cilja, a to je borba za pojas", rekao je.

Od Mousasia je doživio težak poraz, dok su se obojica još borili u Japanu, točnije u organizaciji Dream, no također su obojica danas drugačiji borci nego što su bili onda. Procjene stručnjaka kažu da su šanse pobjednike, a teško borbu očekuje i bivši Strikeforce prvak.

"Očekujem tešku borbu i spreman sam na to. Spreman sam na pet rundi, iako je naravno moj cilj završiti borbu ranije. Bit će to pravi show, a mogla bi to biti i borba večeri, pa čak i kandidat za borbu godine. On je težak protivnik, dobar je u parteru, dobar je na nogama, no spreman sam na sve što može ponuditi. Ne uzimam našu prvu borbu u obzir jer je to bilo tako davno. Ovo je borba koja će me odvesti do prilike za pojas, no zato se moram jako potruditi", najavio je borbu.

Mousasi i Souza su se prvobitno trebali naći u sunaslovnoj borbi UFC 176 eventa, 2. kolovoza, no umjesto toga, njihova borba je postala glavna na UFC Fight Night 50, koji se održava za desetak dana u Ledyardu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI