Jedrzejczyk brani titulu kao sunaslovna borba Stipi Miočiću!

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.02.2017 20:22h Autor:

Joanna Jedrzejczyk

Poznat je datum borbe Joanne Jedrzejczyk i Jessica Andrade za naslov UFC prvakinje slamka kategorije. Poljakinja i Brazilka bit će sunaslovna borba Stipi Miočiću i Junioru Dos Santosa, 13. svibnja u Dallasu.

Andrade tako nije moralo dugo čekati potvrdu svoje borbe s Joannom, budući da je svoj naziv prve izazivačice osigurala prije samo desetak dana, kada je savladala Angelu Hill na Fight Nightu u Houstanu. Time je došla na tri pobjede u jednako toliko nastupa do 52.5 kilograma.

Jedrzejczyk će ovim putem po peti put braniti titulu prvakinje, a do sada je savladala Jessicu Penne, Valerie Letourneau, Claudiu Gadelhu i Karolinu Kowalkiewicz, sve nakon što je pojas oduzela Carli Esparzi u ožujku 2015. godine. Za ovu borbu će se, kao i za dvije prethodne, pripremati u American Top Teamu, pod budnim okom Mikea Brown, koji tako trenutno priprema dvije UFC-ove prvakinje, budući da je do naslova doveo Amandu Nunes.

Andrade mnogi smatraju prvim stilski pravim ispitom za Jedrzejczyk, budući da je riječ o snažnoj i eksplozivnoj borkinji koja voli diktirati tempo i pritiskati protivnicu uz ogradu. Jedrzejczyk je s tim velikih problema imala u prve dvije runde protiv Claudie Gadelhe, a do svoje prilike došla je tek nakon što se Brazilka umorila i potrošila. Ukoliko nova Brazilka bude u boljoj kondiciji, mogao bi pojas biti na velikom testu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI