Jessica Eye nakon velike pobjede: Stipe, uskoro ću ti se pridružiti!

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.06.2018 13:09h Autor:

Jessica Rose-Clark i Jessica Eye

Drugi nastup u muha kategoriji i druga pobjeda za Jessicu Eye, koja je ne tako davno bila na rubu otkaza iz UFC-a, a sada gleda prema naslovu UFC prvakinje. Naslovu kojim se želim pridružiti svom prijatelju i timskom kolegi, Stipi Miočiću.

Za 31-godišnju Jessicu Eye (13-6, 3-5 UFC) cijeli tjedan u Singapuru bio je vrlo emotivan. U svom je prošlom nastupu savladala Kalindru Fariu, čime je prekinula niz od četiri poraza, ali nije taj nastup bio dobar. Slavila je podijeljenom odlukom i trebala joj je jedna borba da potvrdi kako joj je mjesto u UFC-u. A iza sebe je imala poprilično burnu UFC karijeru, popraćenu kontroverznim odlukama, koje su joj oduzele i dvije pobjede u borbama gdje je bila bolja (Alexis Davis i Bethe Correia). Tako da je ovdje svakako trebala trijumf uz dobar nastup.

To je na kraju i uspjela, protiv vrlo dobre protivnice, što Jessica-Rose Clark (9-5, 2-1 UFC) svakako je. Imala je malo sporiji start, no prema kraju je preuzimala konce borbe i slavila je sudačkom odlukom. U izjavi odmah nakon borbe nije mogla ne spomenuti svog timskog kolegu, ali i velikog prijatelja, Stipu Miočića. Najveća ambicija joj je donijeti drugi pojas prvaka u StrongStyle dvoranu. Također se obratila i glavnom trenera, Marcusu Marinelliu i to njegovim nadimkom.

“Big M dolazim kući! Mi smo StrongStyle, mi smo dvorana prvaka! Stipe, uskoro ti se pridružujem momče!”, rekla je vrlo emotivna Jessica, a onda je nastavila puštati emocije iz sebe: “Držite me autsajderom Dana i Shelby, držite me i ja ću vam pokazati zašto ste me pronašli. Nikada nisam bila bantam kategorija, svi ste mi sudili na krivi način, ali to nisam bila ja. Nisam bila dovoljno velika, ali sada sam ja velika. Dajte mi ono što zaslužujem, dajte mi priliku! Godinama sam se borila na krivoj težini i nitko nije mogao shvatiti da sam najbolja, da zaslužujem biti ovdje, ali sada ću vam to i pokazati.”

Još je bila upitana o tome kako dalje vidi svoj uspon prema vrhu i želi li nešto poručiti svojim poslodavcima, ali i fanovima.

“Neću nikoga prozivati, svi koji me prate znaju da sam uvijek spremna na igru. Svaki puta prođem vagu, svaki puta govorim prave stvari i prezentiram sebe u najboljem svjetlu, kao ženu. Nije mi bitno tko mi je idući, ja namjeravam ići korak pa korak jer uživam u ovome!”

Eye se prije ove borbe nalazila na desetom mjestu ljestvice muha kategorije. No, znajući kako je u pitanju vrlo mlada divizija, ovom bi pobjedom mogla preskočiti nekoliko mjesta, a već idućom napasti Top 5. Mi joj možemo samo poželjeti sve najbolje u njenoj misiji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI