Još jedan napušeni: Silva suspendiran na pola godine!

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.11.2012 09:09h Autor:

Vera VS Silva

Marihuana postaje sve veći problem u UFC-u, u srijedu je objavljeno kako je još jedan njihov borac pao na doping testu upravo zbog te ilegalne supstance.

Thiago Silva na UFC-ovoj priredbi koja se tijekom studenog održala u Makau, što se smatra njihovim konačnim dolaskom na ogromno kinesko tržište, uspio je pobijediti bugarskog protivnika Stanislava Nedkova zahvaljujući gušenju. No, doping test kojem je bio podvrgnut nakon borbe pokazao je da je nedugo prije meča koristio marihuanu te mu je pobjeda poništena i sada službeni rezultat glasi bez ishoda.

Silva je priznao da je koristio marihuanu te je mora otići na rehabilitacijski program, a određena mu je suspenzija u trajanju od pola godine koja se računa od 10. studenog. Kako bi se ponovno mogao boriti morat će se podvrgnuti novom doping testu prije idućeg meča.

Podsjetimo da je isti borac na početku 2011. godine također imao problema s doping testom, tada je nakon meča protiv Brandona Vere pokušao falsificirati svoj uzorak davajući zapravo životinjski urin, no njegova namjera ipak je u konačnici otkrivena. 

Marihuana u UFC-u postaje ogroman problem u zadnje vrijeme, sve više boraca zbog toga pada na doping testovima, a s obzirom da će oni postajati sve učestaliji, borci koji koriste marihuanu morat će postati daleko oprezniji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI