John Lineker: Za muha kategoriju sam skidao skoro 20 kilograma

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.03.2015 20:29h Autor:

John Lineker

John Lineker je napokon član bantam kategorije te se iz UFC-a nadaju da će njegovi padovi na vaganju ostati dio prošlo. Lineker je sada otkrio zašto je uopće nastupao u njoj te koliko je kilograma skidao da bi zadovoljio granicu kategorije.

Nakon čak četiri pada na vagi u osam UFC nastupa, ta kategorija konačno je postala prošlost za Johna Linekera, iako je u posljednoj borbi slavio te 'de facto' izborio borbu za naslov prvaka. Nije mu bilo svejedno oko toga, posebno jer je uvjeren kako ga se prvak Demetrious Johnson uplašio.

"Siguran sam kako me se Demetrious Johnson uplašio. U jednom kasnijem razgovoru je rekao kako bih mu bio težak protivnik. Laknulo mu je kad je vidio da se neće morati boriti protiv mene, siguran sam u to", rekao je Brazilac.

No, muha kategorija je prošlost, UFC jednostavno više nije imao strpljenja za njegove konstantne padove. Lineker je član bantam kategorije, uskoro slijedi i objava njegove iduće borbe, a on je objasnio kako je bilo nastupati do sad te zašto je uopće bio član muha kategorije:

"Bantam je moja prirodna kategorija, a u muhu sam se spustio samo da bih izborio mjesto u UFC-u, jer je bila nova divizija, kojoj su bili potrebni borci, a ja sam imao dobar skor."

No, posebno je zanimljiv bio podatak o skidanju kilograma, odnosno broj kilograma koje je Lineker prije borbe morao skinuti da bi zadovoljio potrebnu kilažu. Kad se to vidi, manje je čudan podatak da je to rijetko kad uspio. 

"Za bantam odnosno 135 lbs (61 kg) morat ću skinuti oko 30 lbs (13.5 kg), znači i dalje ću imati težak zadatak ispred sebe, no naravno da ću uspjeti. Za muhu sam skidati 40 lbs (18 kilograma), tako da mi to neće biti ništa strano."

Strašan podatak, gotovo dvadeset kilograma, odnosno u tom slučaju sa 73 na 55. Da bi podatak zvučao još impresivnije, vrijedi reći kako je to gotovo 25% njegove ukupne kilaže s kojom je ulazio u kamp. Tako da je, i zbog zdravstvenih razloga, dobra stvar je John napokon u bantamu, a ako nastavi gdje je stao, i u toj bi ga kategoriji uskoro trebali gledati u vrhu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI